Noi92 nieuws

Achtervolging

Op vrijdagmiddag 28 februari werd er een grote bank in Amsterdam overvallen. De medewerkers waren rustig aan het werk toen er een man de bank binnen kwam lopen. De man deed zich heel normaal voor en ging netjes in de rij staan.

Toen de man aan de beurt was zei hij tegen de medewerker: “Geef mij nu al het geld, of anders laat ik de bom die ik in het gebouw verstopt heb ontploffen.”. De medewerkster wist niet of de man echt een bom had verstopt, dus gaf ze hem snel het geld. Stiekem had ze de noodknop al ingedrukt die achter de balie zit. Als iemand op deze nood knop drukt, wordt de politie direct ingeschakeld en komen ze er meteen aan.

De man liep met een grote grijns op zijn gezicht de bank uit. Hij hoorde in de verte sirenes en begon te rennen. De politie ging op zoek naar de man en verkende de omgeving, maar ze konden hem niet vinden. Daarom schakelde de politie Noi92 in. Een paar Noi92 agenten stapten in hun auto en verkenden de omgeving om te kijken of ze de man konden vinden. Agent Ellie had het idee om met de helikopter te zoeken. Zo kun je een veel groter gebied verkennen en vanuit de lucht heb je een goed overzicht.

Na een half uur rondcirkelen had agent Ellie en haar team de man nog steeds nergens gezien en dacht ze dat hij zich ergens binnen had verstopt. Tot ze opeens iemand een huis uit zag rennen en iets zag verstoppen onder een grote brug. Ze belde snel de politie en het team op de grond en zei dat ze er snel op af moesten gaan.

Vanuit de helikopter zag agent Ellie dat de man gearresteerd werd. Daarna heeft de politie gezocht naar de bom, maar die was nergens te vinden. De man had dus gelogen over de bom en had dit gebruikt om de medewerkster van de bank bang te maken. Gelukkig is de man snel opgepakt dankzij de hulp van Noi92 en kreeg de bank het geld terug!

Plaats reactie

Iedereen mag reageren op dit bericht, hou het wel gezellig. Laat iedereen zelf de missie oplossen en zet geen oplossingen in de comments. Post ook geen persoonlijke informatie, let op: iedereen kan dit lezen! Bij schelden of pesten word je direct geblokkeerd.


Beveiligingscode
Vernieuwen