Noi92 nieuws

Internet tracking

Een spion werkt altijd onder een geheime identiteit om belangrijke informatie te ontdekken. Deze geheime identiteit is hun alias: de spionnen krijgen een andere naam, een ander leven en een andere geschiedenis zodat hun werkelijke identiteit geheim blijft. Het doel van een spion is om geheime of vertrouwelijke informatie te verkrijgen, zonder toestemming van de persoon of het bedrijf waar hij deze informatie van probeert te verkrijgen. De persoon of het bedrijf waar hij de informatie van probeert te verkrijgen, noemen wij het doelwit. Maar hoe zorgen spionnen ervoor dat zij deze geheime informatie van het doelwit krijgen?

Infiltreren

Eén van de meest effectieve manieren om informatie te ontdekken, is om te infiltreren in het bedrijf of privéleven van je doelwit. Dit betekent dat je zonder op te vallen, ervoor zorgt dat bij het bedrijf of die persoon in de omgeving komt. Je vijand is in dit geval je beste vriend. Een spion bouwt het vertrouwen op bij het bedrijf of de persoon, zodat hij toegang krijgt tot de belangrijke informatie waar hij naar op zoek is. Zodra de spion de belangrijke informatie heeft ontdekt, zorgt de spion er op een onopvallende manier voor dat hij langzaam weer uit het leven van zijn doelwit verdwijnt. Het is hierbij heel belangrijk om niet heel plotseling te verdwijnen, omdat het doelwit het anders niet meer vertrouwt en misschien wel doorheeft dat hij met een spion te maken heeft gehad. Dan is de geheime informatie die de spion heeft ontdekt ook niet meer veilig.


Observeren en afluisteren

Een andere manier om geheime informatie te verkrijgen, is om het doelwit te observeren en af te luisteren. Je kijkt en luistert dan stiekem naar het doelwit, zonder dat hij dat doorheeft. Ook hierbij is het heel belangrijk dat de spion niet opvalt en onder een alias (geheime identiteit) op de locatie aanwezig is. De spion moet vooraf dus nadenken waarom hij op die bewuste plek aanwezig is en een alibi hebben. Een alibi is de reden waarom je daar op dat moment bent. Een spion kan ervoor kiezen om bijvoorbeeld in een restaurant vlakbij het doelwit te zitten zodat de spion de gesprekken direct af kan luisteren. Belangrijke informatie wordt alleen niet vaak in een openbare gelegenheid zoals een restaurant gedeeld. Als de geheime informatie niet op zo’n openbare plek als een restaurant wordt gedeeld, moet de spion dus met andere technieken komen. Een veelgebruikte techniek om iemand af te luisteren op afstand is om afluisterapparatuur te plaatsen. De spion moet dan al vooraf weten waar de geheime informatie besproken wordt en zonder dat iemand dat ziet, de afluisterapparatuur op deze plek plaatsen. Ook is het belangrijk dat de spion achteraf de afluisterapparatuur weer van de locatie verwijdert, om te voorkomen dat het doelwit ontdekt dat hij is afgeluisterd. Het afluisteren van een doelwit kan ook op de ouderwetse manier door in de ruimte ernaast een glas tegen de wand te plaatsen.

Digitale spionage

Digitale spionage wordt steeds vaker gebruikt om geheime informatie te ontdekken en vormt een steeds grotere dreiging. Via deze weg kunnen spionnen in een korte tijd en op lange afstand aan heel veel informatie komen. Deze vorm van spionage is meestal verboden, terwijl ze vaak wel worden ondersteund door het hoogste regeringsniveau. Deze vorm van spionage is met de nieuwste technieken steeds moeilijker te ontdekken, waardoor spionnen vaak ongezien aan informatie kunnen komen en hun missie daarom is geslaagd.

Chantage

Een laatste veelgebruikte vorm van het verkrijgen van belangrijke informatie, is door middel van chantage. Dit betekent dat je iemand onder druk zet om de informatie te geven, bijvoorbeeld door ze te bedreigen. Deze techniek brengt wel meer risico met zich mee omdat de vijand door de chantage weet dat de spion de informatie wilt hebben. Als de spion hier niet goed mee omgaat, is het mogelijk dat de vijand met een tegenaanval komt. Bijvoorbeeld door de beveiliging van de geheime informatie te versterken, waardoor het voor de spion nog moeilijker wordt om aan de geheime informatie te komen. Deze techniek heeft daarom veel voorbereiding nodig en kan soms jaren duren voor de spion de vijand kan chanteren. De spion moet voldoende bewijs hebben voor de chantage en een goede inschatting maken hoe vijand het beste te chanteren is.

Benieuwd hoe spionnen geheime informatie onopvallend aan elkaar overdragen? Houd dan deze website in de gaten. Binnenkort vertellen wij je hier alles over.

Reacties  

+1 #1 Eva 18-06-2021 16:04
Dit is zo cool! :D
Melden aan beheerder

Je hebt geen rechten om een reactie te schrijven.