Noi92 nieuws

Hackers

Een paar weken geleden was er wel een hele rare verschijning op de televisie en op de radio. Op alle kanalen van de publieke omroep, zoals NPO 1, 2 en 3 en 3fm was om 8 uur 's avonds opeens hetzelfde fragment te zien en te horen.

Ineens kwam uit alle televisies en radio’s een keihard rocknummer, ook bij de radio voor klassieke muziek en tijdens het 8 uur journaal. Niemand wist waarom dit was en kijkers waren zeer verbaasd. Wel had heel Nederland het erover: ‘Wat was dit nou weer voor een rare actie van de NPO?'

Totdat de NPO twee dagen later met een reactie kwam. Ze moesten bekennen dat het geen actie van hen was, maar dat ze gehackt waren! Er waren dus internetcriminelen die op hun software hebben gezeten, maar ze wisten nog niet waarom. De NPO was druk bezig met onderzoek, maar had nog niet achterhaalt wie de daders waren. Ze waren bang dat dit slechts een begin was en dat er ergere dingen gingen gebeuren.

Na 3 dagen gebeurde echter precies hetzelfde nog een keer. Alleen nu met een ander rocknummer, maar het leek wel van dezelfde band te zijn. Toen begon er bij een aantal agenten van NOI92 wat te dagen… Zou dit niet een publiciteitsstunt zijn van het bandje dat elke keer te zien en te horen is? Ze besloten daar eens onderzoek naar te doen. En ja hoor, ze hadden gelijk! Het bandje wilde zichzelf graag beroemd maken en het lukte ze maar niet om te zorgen dat hun muziek op de Nederlandse radio te horen was. Dus verzonnen ze een andere manier.

De band heeft een hele dikke boete gekregen voor het hacken van de NPO. Maar hun stunt heeft wel gewerkt. Inmiddels kent heel Nederland het bandje en staat één van hun nummers hoog in de Nederlandse top 50!

 

Plaats reactie

Iedereen mag reageren op dit bericht, hou het wel gezellig. Laat iedereen zelf de missie oplossen en zet geen oplossingen in de comments. Post ook geen persoonlijke informatie, let op: iedereen kan dit lezen! Bij schelden of pesten word je direct geblokkeerd.


Beveiligingscode
Vernieuwen