Spionnen in nood

spionnen in nood

Tijdens een belangrijke missie is er iets misgegaan. De spionnen moesten een computer in een geheime kamer uitschakelen. Dit is niet gelukt. De spionnen zitten nu opgesloten. Zij kunnen de computer niet uitschakelen, maar kunnen ook de geheime kamer niet meer uit. Via de beveiligingscamera van het gebouw, vragen de spionnen hulp. Een code is te vinden in verborgen aanwijzingen. Met deze code is de deur van de geheime kamer weer te openen. Tijdens de missie hebben de kinderen via telefoon contact met geheim agenten van het spionnenbureau. Door het volgen van de aanwijzingen en het kraken van de codeberichten, kunnen zij de spionnen bevrijden.

INFORMATIE TEAMMISSIE

Een Teammissie ga je samen met een groep Spyctives volbrengen. Vaak gebruiken we hiervoor een kinderfeestje als dekmantel. Iedereen in de omgeving denkt dat je met een kinderfeestje bezig bent, maar ondertussen gaan jullie een misdaad oplossen. Voor het boeken van een Teammissie moet je toestemming aan je ouders vragen. Stuur deze pagina naar je ouders voor het vragen van toestemming.

 

DUUR
2 tot 2,5 uur.

VERHAALLIJN MISSIE

Tijdens een belangrijke missie is er iets misgegaan. De spionnen moesten een computer in een geheime kamer uitschakelen. Dit is niet gelukt. De spionnen zitten nu opgesloten. Zij kunnen de computer niet uitschakelen, maar kunnen ook de geheime kamer niet meer uit.

Via de beveiligingscamera van het gebouw, vragen de spionnen hulp. Een code is te vinden in verborgen aanwijzingen. Met deze code is de deur van de geheime kamer weer te openen. Tijdens de missie hebben de Spyctives via telefoon contact met geheim agenten van het spionnenbureau. Door het volgen van de aanwijzingen en het kraken van de codeberichten, kunnen zij de spionnen bevrijden.

ALGEMENE INFORMATIE
Jullie gaan een spannende missie volbrengen. Jullie ontvangen de missiemap met bewijsmateriaal en voor iedere Spyctive een spionnenboekje. Buiten gaan jullie op zoek naar gekleurde enveloppen met aanwijzingen en opdrachten. Gedurende de missie is er telefooncontact met een geheim agent om codeberichten door te geven en belangrijke informatie uit te wisselen. Met behulp van het dossier, het spionnenboekje en het contact met de geheim agent, worden de aanwijzingen gevolgd en codeberichten ontcijferd. Vanaf 9 jaar kan de ouder ook uiterlijke kenmerken van de Spyctives doorgeven. Onze agent zal dit verwerken in een anonieme sms waardoor het lijkt dat zij in de gaten worden gehouden en de missie nog spannender en realistischer wordt. Aan het einde van de missie wordt de oplossing ingevuld op de missie website, waarna live de spannende ontknoping te zien is. Dit kan tevens op een iPad gedaan worden.

Stap 1 - Voorbereiding

Zodra de missie start veranderen jullie weer in Spyctives. De Spyctives ontvangen de top secret missiemap met alle materialen en het telefoonnummer van onze geheim agent voor tijdens de missie. Ter voorbereiding hoeft de ouder alleen een plattegrond van de omgeving uit te printen waar de missie uitgezet gaat worden. Hierna verstopt de ouder de tien gekleurde enveloppen op de route. Met de meegeleverde stickertjes kan de ouder op de plattegrond aangeven waar de envelopjes zijn verstopt. De voorbereiding duurt ongeveer anderhalf uur.

Stap 2 - Start missie

 

Op de dag van de missie starten de Spyctives met het openen van de TOP SECRET missiemap en het bekijken van de online instructievideo. Hierop wordt met een spannend filmpje uitgelegd wat de opdracht is. De video en de websites kunnen ook op een iPad bekeken worden.

Stap 3 -Spionnenboekjes en taken

Na het bekijken van de video worden de spionnenboekjes en taakkaarten verdeeld. Door het verdelen van de taken kan ruzie tijdens de missie worden voorkomen. De  Spyctives kunnen in het boekje onder andere een spionnennaam schrijven en een pasfoto plakken. Het boekje is tevens voorzien van informatie over spionnen en verschillende soorten geheimtaal.

Stap 4 - De missie

Op de speciale missie website krijgen de Spyctives de kleur van het eerste envelopje dat zij moeten gaan zoeken. Hierna gaan de Spyctives buiten op zoek naar dit envelopje. Buiten hebben de Spyctives geen internet nodig.

Stap 5 - Codeberichten

In de gekleurde envelopjes staan opdrachten. Elke opdracht is met het spionnenboekje, de missiemap en het telefooncontact met onze geheim agent op te lossen. De oplossing geeft telkens een deel van een belangrijke code. Met deze code kunnen de Spyctives de missie volbrengen. De oplossingen geven ook telkens een aanwijzing voor het vinden van het volgende envelopje.

Stap 6 - Echt contact

Tijdens het feestje (de missie) hebben de Spyctives contact met een geheim agent (medewerker van Noi92). De Spyctives bellen onder andere om ontcijferde codeberichten door te geven. Hiermee ontvangen zij weer nieuwe aanwijzingen. Ook de agent zal de Spyctives bellen om belangrijke informatie door te geven, bijvoorbeeld over verdachte personen die op de route zijn gezien. Aan het einde van de missie vullen de Spyctives de gevonden code in op de website, waarna zij de spannende ontknoping te zien krijgen.

Duur: 2 tot 2,5 uur
Locatie: Voornamelijk buiten
Benodigdheden: Computer (of iPad) met internet en een mobiele telefoon. Internet is alleen voor start en einde van de missie. Tijdens de zoektocht buiten is geen internet nodig
Begeleiding: Live via telefoon door een geheim agent
 Extra informatie:  Buiten hebben de Spyctives geen internet nodig. Deze missie is ook voor grote groepen te boeken.
   

 

Voorbeeld inhoud pakket

Dit is een voorbeeld voor de categorie 7 t/m 10 jaar buiten. Elke missie heeft een andere inhoud.