De Bankroof

spelletje missie kinderfeestje raadsel

Afgelopen woensdag is bij een bank ingebroken. De dader heeft een beveiligingsmedewerker vastgebonden, zijn sleutels gepakt en uit de kluis een koffer met geld gestolen.

In de buurt van de bank zijn vijf verdachte personen gezien. Met behulp van de video-verklaringen van de getuigen, kunnen de kinderen de verdachten controleren. Wie spreekt de waarheid? Van wie is de vingerafdruk? En kunnen de kinderen de locatie van de dader ontdekken? Met het bewijs in de missiemap, de dvd en de website, kunnen de kinderen de dader ontmaskeren.

Voor deze missie heeft u een computer met internetverbinding nodig. De kinderen dienen tijdens de missie in te loggen op een website waar flash filmpjes op te zien zijn. Deze filmpjes werken niet op een tablet of iPad.

INFORMATIE TEAMMISSIE

Een Teammissie ga je samen met een groep Spyctives volbrengen. Vaak gebruiken we hiervoor een kinderfeestje als dekmantel. Iedereen in de omgeving denkt dat je met een kinderfeestje bezig bent, maar ondertussen gaan jullie een misdaad oplossen. Voor het boeken van een Teammissie moet je toestemming aan je ouders vragen. Stuur deze pagina naar je ouders voor het vragen van toestemming.

 


DUUR

2 tot 2,5 uur.

VERHAALLIJN MISSIE
Afgelopen woensdag is er bij een bank ingebroken. De dader heeft een beveiligingsmedewerker vastgebonden, zijn sleutels gepakt en uit de kluis een koffer met geld gestolen.

In de buurt van de bank zijn vijf verdachte personen gezien. Met behulp van de video-verklaringen van de getuigen, kunnen jullie als Spyctive de verdachten controleren. Wie spreekt de waarheid? Van wie is de vingerafdruk? En kunnen jullie de locatie van de dader ontdekken? Met het bewijs in de missiemap, de dvd en de website, kunnen jullie de dader ontmaskeren.

Voor deze missie heb je een computer met internetverbinding nodig. Jullie dienen tijdens de missie in te loggen op een website waar flash filmpjes op te zien zijn. Deze filmpjes werken niet op een tablet of iPad.

ALGEMENE INFORMATIE
Jullie gaan als team een misdaad oplossen. Hiervoor ontvang jij met je team de speciale missiemap met alle informatie, bewijsmateriaal en een dvd. Op de dvd zijn ook de verklaringen van de getuigen te bekijken. Gedurende de missie is er live telefooncontact met een geheim agent om codeberichten door te geven en belangrijke informatie uit te wisselen. Door het onderzoeken van het bewijs en het volgen van de aanwijzingen, ontdekken jullie wie de dader is en waar de dader zich verstopt. Aan het einde van de missie wordt de oplossing ingevuld op de missie website, waarna live de spannende ontknoping te zien is.

Een geheim agent op ee bankje met een krant. Stap 1 - Voorbereiding

Zodra de missie start veranderen jullie weer in Spyctives. De Spyctives ontvangen de top secret missiemap met alle materialen en het telefoonnummer van onze geheim agent voor tijdens de missie. Ter voorbereiding hoeft de ouder alleen een locatie te regelen waar de Spyctives extra bewijsmateriaal kunnen ophalen. De ouder kan het bewijs in huis verstoppen of aan een verdachte geven. De Spyctives kunnen het bewijs dan bijvoorbeeld na het uitspreken van een codewoord ontvangen. De voorbereiding duurt niet langer dan een half uur.

Een top secret missiedossier voor het missie feestje Stap 2 - Top secret missiemap

Op de dag van het feestje starten jullie met het openen van de TOP SECRET missiemap en het bekijken van de instructie dvd. Hierop wordt met een spannende video uitgelegd wat de opdracht is.

Meisjes houden op een poster de verdachten bij. Stap 3 - Taken, poster en plattegrond

Na het bekijken van de video worden de taakkaarten verdeeld. Door het verdelen van de taken kan ruzie tijdens de missie worden voorkomen. Als Spyctives hangen vervolgens een grote poster op. Op deze poster plakken jullie de verdachten met de bijbehorende profielen van de verdachten. Jullie kunnen ook de plattegrond ophangen waarop de verdachten zijn weergegeven op de locatie waar zij het laatst zijn gezien.

Een groep meiden ontcijfert een code. Stap 4 - Bewijs en getuigen

In de missiemap zitten afgesloten enveloppen met bewijsmateriaal en de getuigenverklaringen. Alle materialen in de enveloppen worden met een filmpje op de dvd toegelicht. Zo staan de echte verklaringen van de getuigen als film op de dvd en kunnen jullie bijvoorbeeld een vingerafdruk op de website zelf controleren.

Een groep jongens van 8 en 9 jaar onderzoeken een vingerafdruk. Stap 5 - Speuren en onderzoeken

Alle bewijsmaterialen in de enveloppen worden door jullie gecontroleerd en onderzocht. Met dit onderzoek vallen er verdachten af en wordt één verdachte steeds verdachter. Elke ontdekking noteren jullie op de poster. Voor elke Spyctive zit in het pakket de poster en de plattegrond ook in A4 formaat. Hierop kunnen de Spyctives de ontdekkingen voor zichzelf ook bijhouden.

Een groep meiden en jongens aan de telefoon met een geheim agent. Stap 6 - Echt contact

Tijdens het feestje (de missie) hebben de Spyctives contact met een geheim agent (medewerker van Noi92). De agent zal bellen met nieuwe informatie, bijvoorbeeld geheimschrift dat in de buurt opgehaald moet worden. De Spyctives bellen ook naar de agent om nieuwe informatie door te geven of te vragen een ontcijferd codebericht te controleren. Via een zogenaamde live videoverbinding zijn jullie getuige van de arrestatie van de dader.

Duur: 2 tot 2,5 uur
Locatie: Voornamelijk binnen
Benodigdheden: Computer met internetverbinding, dvd speler en een (mobiele) telefoon
Begeleiding: Live via telefoon door een geheim agent
   
   

 

Voorbeeld inhoud pakket

Dit is een voorbeeld voor de categorie 7 t/m 10 jaar binnen. Elke missie heeft een andere inhoud.