Online missies

Beale Cijfers Ontcijferen

Beale cijfers ontcijferen

Zou je de locatie willen weten van de allergrootste schatten uit de geschiedenis? Dan heb ik het over goud, zilver, juwelen, de standaard inhoud van een schatkist. Daar hoef je alleen maar de Beale Cijfers voor te ontcijferen.

Benjamin Elijah Lucassen was de eerste die zo een enorme schat vond in het jaar 1818. Slechts één van de drie cijferteksten is nog maar ontrafeld door de slimmeriken die er de tijd voor hebben genomen. De andere Cijfercodes blijven nog altijd een mysterie, een waardevol mysterie. Je kunt je wel voorstellen dat de interesse naar het antwoord erg hoog is.

De code die al ontcijferd is, is ontcijferd met de hulp van de onafhankelijkheidsverklaring van de Amerikaanse staat Virginia. Helaas komen we daar niet erg ver mee, want deze tekst refereert alleen naar de regio Bedford County. Dat is toch net even iets te groot om op ‘goed gevoel’ te gaan graven. Hoewel dit niet alle goudjagers tegenhoud! Een van deze goudjagers is de Amerikaanse Michael Alexander, toen hij hoorde dat de tekst over Bedford County ging is hij er direct heen gereden. Hij heeft overal gezocht maar vond geen schat, hij reed naar de rechtszaal waar de onafhankelijkheidsverklaring is gemaakt. Hier vond hij in de tafel van de rechter een aparte tekst: 5FEAP 0I9A. Hier kon Michael niet veel van maken en vraagt Noi92 om hulp.

Klik hier om de codekraker te downloaden.

Hier kun je de instructies voor de codekraker lezen.

 

STUUR ONS DE OPLOSSING

Vergeet niet alle velden in te vullen, anders kunnen de skills niet worden toegekend.

Reacties  

+4 #5 Mike 26-08-2020 20:11
Dit is PRECIES de zelfde tekst als bij de missie "Wow!"
Melden aan beheerder
-1 #4 Kiki van der wijst 04-12-2019 10:59
deze is niet heel moeilijk nee
Melden aan beheerder
0 #3 coen van het hof 30-11-2019 16:33
ah makkelijke deze
Melden aan beheerder
-4 #2 Kai vander ree 29-11-2019 14:57
@kippenkracht je moet het spystysem gebruike!! 8) staat er onder
Melden aan beheerder
+1 #1 ellie mag ik niet zeggen 29-11-2019 13:25
Ik snap het niet :sigh:
Melden aan beheerder

Je hebt geen rechten om een reactie te schrijven.