Noi92 nieuws

Een waarschuwing

Op het strand van Ameland is een groep misdadigers actief die telefoons en portemonnees van badgasten steelt. Wij willen iedereen die op Ameland naar het strand gaat hiervoor waarschuwen.

Natuurlijk moet je altijd goed op je spullen letten als je naar het strand gaat, er zijn helaas bijna overal mensen die spullen willen stelen. Maar de groep mensen op Ameland vraagt om een extra waarschuwing.

Deze groep oplichters werkt namelijk samen met een bejaarde vrouw en met een jongen van ongeveer 10 jaar oud. Ze zetten de vrouw en de jongen in om badgasten af te leiden met een zielig verhaal. De jongen doet bijvoorbeeld alsof hij zijn familie kwijt is en daardoor heel overstuur is, of de vrouw doet alsof ze heel moe is van door het zand lopen, en hulp nodig heeft om weer op de verharde weg te komen. Als badgasten dan proberen mee te helpen en daardoor even niet op hun spullen letten, dan proberen andere oplichters ondertussen waardevolle spullen weg te pakken van de handdoek.

Het is natuurlijk altijd goed om mensen mee te helpen als ze om hulp vragen. Maar als je op het strand van Ameland om hulp gevraagd wordt door een jongen van ongeveer 10 jaar of door een bejaarde vrouw, kijk dan ook even goed of je waardevolle spullen wel veilig zijn. De vrouw is herkenbaar aan een grote moedervlek van bijna 2 cm op haar linkerwang, en de jongen is herkenbaar aan zijn blonde krullen en een litteken op zijn rechterduim.

Je hebt geen rechten om een reactie te schrijven.