Noi92 nieuws

Gestolen tijger

De twee tijgers die vorige week werden teruggevonden na weken van vermissing, waren eind mei gekocht door een 30-jarige man uit Berlijn. De man wist niet dat de dieren vermist waren toen ze hem via Facebook werden aangeboden.

De man, werkzaam in het circus, gaf aan dat de tijgers er slecht uitzagen. Hij gaf meer dan 5000 euro uit om de tijgers weer fit te krijgen. Het was zijn bedoeling om de tijgers te trainen en in te zetten in het circus.

Tijdens een bezoek aan de dierenarts werden de chips van de dieren gescand. Op dat moment werd duidelijk dat de dieren het eigendom van de dierentuin, net over de grens in Duitsland, zijn. Onlangs plaatsten wij hierover een oproep, omdat de dieren gestolen bleken te zijn uit hun verblijf.

De man schakelde zelf de politie en dierentuin in en meldde dat hij in het bezit van de twee tijgers was. Aangezien de man ervoor heeft gezorgd de tijgers weer gezond te krijgen, kreeg hij een beloning van de dierentuin en mag hij een jaar lang gratis met zijn gezin naar de dierentuin. De daders die de tijgers hebben gestolen zijn inmiddels opgespoord via Facebook. Direct was duidelijk dat het om een bende ging met de naam “Nobody”, vandaar de letter N op hun truien en busje. De mannen zijn opgespoord en verhoord. De rechtzaak tegen de bende loopt nog. Gelukkig zijn de tijgers weer veilig en gezond terug in hun verblijf!

Je hebt geen rechten om een reactie te schrijven.