Noi92 nieuws

Verdachte berichtjes

Als geheim agent is het belangrijk om zo onopvallend mogelijk te werk te gaan, zodat niemand door heeft dat je bezig bent met een missie. Het gebeurt wel eens dat verdachte personen bijvoorbeeld de telefoonlijn afluisteren of een computer hacken. Dit is de reden dat veel berichten worden doorgegeven in geheimschrift en eerst ontcijferd moeten worden.

Afgelopen weekend werd een vrij simpele opsporing opeens extreem verdacht. Er was een melding binnen gekomen over twee verdachte personen in de buurt van Utrecht. De verdachte personen zouden een poging hebben gedaan geld uit de kassa van een restaurant te stelen en vervolgens zijn weggerend.

Samen met een collega ging ik, agent De Groot, richting Utrecht om de personen op te sporen. Tijdens de autorit richting Utrecht kreeg ik meerdere verdachte SMSjes. In de eerste stond ‘’STOP direct met wat jullie aan het doen zijn’’. Wij hebben dit bericht genegeerd en zijn door gegaan met de missie. Een tijdje later ontving ik opnieuw bericht ‘’Jullie zijn gezien en wij komen jullie stoppen’’. Dit bericht hebben wij zeer serieus genomen. Vaak sturen verdachte personen berichten om je bang te maken. Laat je hierdoor nooit tegenhouden! De missie zal gewoon doorgaan!

Via de verdachte sms’jes hebben wij de locatie van de twee personen ontdekt! Ze hadden hun locatie niet uitstaan waardoor wij konden zien dat ze zich verstopten in de kelder van het restaurant. Wij hebben versterking gevraagd en zijn met een team agenten richting het restaurant gegaan. Eenmaal aangekomen bij het restaurant konden wij de verdachte personen snel oppakken. Ze waren heel erg verbaasd dat wij ze hadden gevonden. Dankzij de dreigberichtjes hebben ze hun eigen verstopplek verklapt en was deze missie snel geslaagd!

Krijg jij wel eens verdachte SMS-berichtjes? Geeft dit dan zo snel mogelijk aan ons door, zodat wij je kunnen helpen om de verdachte op te sporen.

Je hebt geen rechten om een reactie te schrijven.