Noi92 nieuws

Verdachte vrouwen

Vrouwen, mannen, kinderen, honden, katten; zoveel mensen en dieren die verdacht kunnen zijn, en toch gaan Spyctives vaak als eerste op zoek naar mannen. Zijn mannen echt zoveel verdachter of gevaarlijker dan vrouwen? Niets is minder waar. Ik heb wel eens een missie begeleid waar er een hele bende vrouwen op zoek was naar de envelopjes!

Het was erg warm en er waren veel mensen buiten in het grote park waar de Spyctives rondliepen. Ik kreeg voortdurend belletjes door dat er verdachte mannen rondliepen met zwarte zonnebrillen. Toen ik een signalement doorkreeg van een collega van mij, die daar ook rondliep, begreep ik dat het om een vrouw ging. Hij had een vrouw gezien met een grote, zwarte zonnebril die op een bankje zat te gluren naar de Spyctives die nietsvermoedend de gele envelop oppakten. De vrouw greep naar haar mobiel waarop mijn collega snel een app opende om de vrouw af te luisteren. Hieronder lees je precies wat de vrouw zei:

“Hallo Sluwe Vos, hier spreekt Haviksoog, code groen, de kinderen kijken alleen maar naar mannen die er inderdaad verdacht uitzien. Loop dichterbij aan de zuidkant, dan kun je ze verstaan. Eén van ons moet ze kunnen horen, OVER.”

Dit bleek met nog drie andere vrouwen te worden besproken over de telefoon. De Spyctives werden hiervan op de hoogte gebracht en kregen de opdracht gebruik te maken van wat zij nu wisten, want ze werden dus afgeluisterd! De Spyctives riepen heel hard verkeerde kleuren waarmee de vrouwen op een dwaalspoor werden gezet! Gelukkig hadden ze nog geen belangrijke informatie weten te achterhalen dankzij deze slimme Spyctives en dit goede samenwerkingsverband.

Wat zou jij doen in deze situatie? Was jij ook begonnen met alleen naar verdachte mannen zoeken?

Je hebt geen rechten om een reactie te schrijven.