Noi92 nieuws

labyrint

Een doolhof, ook wel labyrint genoemd, is een stelsel van paden dat langs omwegen naar een doel leidt. Vaak is dit doel het middelpunt van het gangenstelsel. Eenmaal in een doolhof kan het lang duren voordat iemand het middelpunt of de uitgang kan vinden. En een doolhof ingaan zonder telefoon of ander communicatiemiddel is erg gevaarlijk, omdat niemand weet waar je in het Doolhof bent.

Afgelopen week kreeg NOI92 een melding over een gevaarlijke achtervolging van twee bendeleden. Ik werd samen met twee collega’s naar het plaats delict gestuurd om te helpen met de aanhouding wanneer de bendeleden werden gepakt.

Na een korte reis kwamen we aan op de plaats van bestemming, wij hadden bericht gekregen dat de achtervolging was afgelopen en de twee bendeleden geen kant op konden. Toen wij aankwamen dachten we dat de bendeleden intussen in de boeien geslagen waren, maar ze waren een doolhof in gerend!

Het doolhof had maar één in- en uitgang en was gigantisch groot! Het stond in een mega weiland van een boerderij. De boer vertelde dat hij jaren geleden het doolhof had gemaakt, maar dat er ook al jaren niemand meer in was geweest. Hij wist zelf niet eens hoe de gangen in elkaar zaten en welke gang naar het middelpunt leidde. En bovendien is het doolhof al jaren niet netjes bijgewerkt, dus was het intussen een soort oerwoud.

Samen met mijn collega heb ik de hulp ingeschakeld van twee helikopter agenten. De helikopter vloog boven het doolhof om te vertellen waar wij heen moesten en waar de verdachte personen liepen. Het was heel spannend om het doolhof in te gaan! Ik werd een beetje zenuwachtig, aangezien het al bijna donker werd en de agenten in de helikopter niet goed zagen waar wij liepen.

Na twee uur en een goede samenwerking tussen mijn collega’s en de helikopter, wisten wij eindelijk de twee verdachten op te pakken! Het was super spannend, het leek wel een soort kat en muis spel. Gelukkig is de MISSIE GESLAAGD en zitten de twee bendeleden veilig achter slot en grendel!

Je hebt geen rechten om een reactie te schrijven.