Noi92 nieuws

header terug in de tijd

Samen met mijn team agenten van NOI92 hebben we laatst een bende kunnen arresteren die al jaren antieke winkels en hightech organisaties hebben beroofd. Na maanden zoeken, hebben we eindelijk de panden gevonden waar de bende met de gestolen goederen zich verschuilden.

Na de arrestatie ben ik samen met Agent Muller de spullen gaan bekijken om deze weer terug te brengen naar de eigenaren. Het pand was niet alleen gevuld met oude tafels, stoelen, beelden en boeken van Egyptische stijl, maar ook met computers, grote apparaten en dingen waar Agent Muller en ik nog nooit eerder van hadden gehoord. Midden in de ruimte stond één tafel met één oud boek met cryptische letters waar losse foto’s naast lagen. De foto’s leken in deze tijd gemaakt, gezien de goede kwaliteit en de aantekeningen die erbij stonden in het Nederlands. Op een van de foto’s stond een apparaat afgebeeld wat leek op een soort capsule waar je in kon zitten. Op de andere foto stond er een scherm met verschillende jaartallen.

Gelukkig was Victoria Roza ook ter plekke dus ik riep haar. Victoria Roza is dé wijsneus van NOI92 en super slim op het gebied van traceren, kraken en codes. Toen ze het boek zag, bleef ze stok verstijfd stil staan. Ze keek me langzaam aan en haar mond viel open. “Dit boek ken ik! Dit boek is geschreven in 1450, door een of andere geleerde en hij heeft het over de toekomst waarbij technologie gebruikt wordt om door de tijd te reizen. De schrijver die werd als gek verklaard en is nooit serieus genomen”, zei Victoria. De bende moet dit boek hebben gevonden en geloofd hebben in deze uitvinding om terug te kunnen reizen in de tijd! Daarom hebben ze die hightech spullen ook gestolen, om zo beide bronnen samen te kunnen voegen.

Gelukkig hebben we de bende kunnen tegenhouden. Stel je voor, dat er een tijdmachine zou zijn waarbij het verleden helemaal overhoop gehaald zou kunnen worden, dat zou toch een ramp zijn?

Je hebt geen rechten om een reactie te schrijven.