Noi92 nieuws

Drone

Aan de grens tussen China en Kazachstan zijn gisternacht 18 verdachte mensen opgepakt. Het gaat hier waarschijnlijk om een groep bendeleden. Noi92 kreeg een aantal nachten terug een signaal binnen van de Chinese veiligheidsdienst. Er zouden meerdere drones zijn gesignaleerd door lokale bewoners, die niet geïdentificeerd konden worden. Een team agenten van Noi92 is onmiddellijk afgereisd naar het betreffende gebied om op onderzoek uit te gaan.

Een aantal nachten lang hebben de agenten het gebied in de gaten gehouden. Het bleef de eerste nachten rustig, maar gisternacht zijn er verschillende gacamoufleerde drones gespot door een nachtkijker. De agenten van Noi92 hebben de drones neergehaald met een speciale laser. Het bleek dat deze drones beladen waren met kleine tassen waar zo’n tien iPhones in passen. Per nacht kon de groep ongeveer 15.000 telefoons over de grens brengen.

Niet veel later is een paar honderd meter verderop een verdachte activiteit gezien. De verdachten waren met zaklantaarns het gebied aan het afzoeken, waarschijnlijk op zoek naar de in beslag genomen drones. In totaal zijn er 18 mensen opgepakt. In de Jeeps die ze bij zich hadden zijn nog eens duizenden iPhones gevonden. Het ging in totaal om 15.000 iPhones met een Nederlandse waarde van bijna 65 miljoen euro.

Deze missie is geslaagd, maar wie weet of er nog meer bendeleden via drones opereren. De aankomende tijd zullen we dit goed in de gaten moeten houden. Helpen jullie mee?

Je hebt geen rechten om een reactie te schrijven.