Noi92 nieuws

Een duif

De laatste weken gebeurt er iets heel vreemds op de markten van een aantal steden en dorpen in Nederland. Bezoekers van de markt die hun aankopen bij een marktkraampje willen afrekenen, worden vaak onverwachts overvallen door duiven.

Toen de eerste berichten over deze stelende duiven binnenkwamen, dachten we aanvankelijk dat iemand NOI92 voor de gek wilde houden. Maar inmiddels zijn er zoveel verschillende berichten van stelende duiven binnengekomen, dat we zeker weten dat het geen grap is. Een team agenten heeft undercover onderzoek gedaan op verschillende markten.

Zij hebben met eigen ogen meerdere overvallen door duiven zien plaatsvinden, en het is ze zelfs gelukt om twee van de stelende duiven te vangen. We hebben al een aantal conclusies kunnen trekken. Ten eerste zijn we er achter gekomen dat alle duiven die geld proberen te stelen, groene bandjes om hun rechterpootje hebben. Ten tweede hebben we met de twee gevangen duiven kunnen vaststellen, dat de duiven alleen briefgeld stelen. Ze zijn waarschijnlijk getraind om op het glimmende echtheidskenmerk op briefgeld af te gaan. Ze lijken niet geĂ¯nteresseerd te zijn in muntgeld of in portemonnee’s. Ten derde hebben we gegevens verzameld over de richting waarin de duiven wegvlogen vanuit de verschillende steden, en het lijkt erop dat alle duiven in de richting van Dordrecht zijn gevlogen.

We gaan er dus vanuit dat de mensen die de duiven hebben getraind om geld te stelen in of rondom Dordrecht hun thuisbasis hebben. Wij hopen de daders snel te arresteren en de getrainde duiven bij de markten weg te houden. Tot die tijd roepen wij iedereen op om extra voorzichtig te zijn met je briefgeld wanneer er duiven in de buurt zijn.

Wanneer het nodig is om bij een marktkraampje met briefgeld te betalen, houd het geld dan goed vast en zorg ervoor dat je het glimmende echtheidskenmerk met je vingers bedekt. Mocht je een stelende duif zien, laat ons dan weten waar de duif heen vloog. Je kunt dit doorgeven via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. onder vermelding van dossiernummer SM17-019. Behandelend agent: agent Dubbel.

Reacties  

0 #1 rebecca tamboer 30-11-2019 12:40
hahah stelende duiven
Melden aan beheerder

Je hebt geen rechten om een reactie te schrijven.