Noi92 nieuws

Spionagegadgets

Bij spionage producten kun je denken aan spionnenspullen waarmee je ongezien aan informatie kunt komen, zoals bijvoorbeeld camera’s, afluister- en volgapparatuur. Een spy camera of afluisterapparaat is een goede manier om aan bewijsmateriaal te komen.

Je kunt spionage gadgets gebruiken als je een situatie of bepaalde personen niet vertrouwt. Ook kun je spionage producten gebruiken tijdens een Spyctive Kinderfeestje. Hieronder vind je vijf populaire spy gadgets.

1. Mini GPS tracker

Mini GPS trackers zijn vooral te vinden in auto’s, vrachtwagens en campers. Dit apparaatje zorgt ervoor dat je met behulp van je telefoon kunt kijken waar je auto is. Er wordt namelijk een gps signaal uitgezonden en dat signaal kun je met je mobiel oppikken. Het kan erg handig zijn, bijvoorbeeld bij diefstal. Zo kun je snel nagaan waar de dieven met je auto heen zijn gegaan. Je kunt bijvoorbeeld ook een GPS tracker aan je sleutels maken. Dan raak je nooit meer je sleutels kwijt. De GPS tracker valt bijna niet op, omdat het zo’n klein apparaatje is. Erg handig dus! Wist je dat er zelfs waterdichte GPS-trackers zijn? Deze zijn bedoeld voor op boten.

2. Spy camera pen

In de Koude Oorlog is de spionage pen voor het eerst gebruikt. Een simpele, maar doeltreffende gadget, namelijk een hele kleine camera verborgen in een pen. De mini camera is zo klein dat hij van verder af bijna niet te zien is met het blote oog. Door een keer op de aan-uit knop te drukken gaat de camera aan. Om de camera uit te zetten druk je nog een keer op de knop.

3. Spy Walkie talkie

Met een walkie talkie kan je op afstand met je mede spionnen communiceren om zo de missie samen tot een goed einde te brengen.

4. Spy video recorder camera

Deze gadget lijkt op het eerste gezicht een gewone autosleutel. In feite zit er in de nep-autosleutel een sd-kaart waarmee je een paar uur kunt opnemen en filmen.

5. Compacte richtmicrofoon

Met een richtmicrofoon kun je gesprekken op afstand volgen, zonder dat daar een aparte zender voor nodig is. Deze gadget kan bijvoorbeeld gebruikt worden op een terras. Een nadeel aan een richtmicrofoon is dat er geen glas, muren of andere obstakels tussen kan zitten.

Weet jij nog meer spionage gadgets? Laat hieronder een reactie achter.

Je hebt geen rechten om een reactie te schrijven.