Noi92 nieuws

Halloween

Ieder jaar rond Halloween is er in het bos van het Outdoorpark in Almere een enorm spannende spooktocht te bewandelen. Honderden bezoekers komen hier elk jaar op af en komen tijdens een spannende tocht door het donkere bos de engste figuren tegen.

Dit jaar was de editie wel extra spannend. Een team kinderen liep de route en werd onderweg opgewacht door een bendelid, vermomd als zombie-clown. Hij riep heel hard naar de kinderen dat ze verkeerd liepen en leidde ze naar een afgelegen hutje. Het team is hiernaartoe gelokt en pas toen ze de deur achter zich op slot hoorden gaan, wisten ze dat ze in de problemen zaten.

Het bendelid heeft vervolgens een bericht gestuurd naar de andere bendeleden. Hij stuurde: “De vogels zitten in de kooi”. Daarna heeft hij losgeld geëist bij de organisator van de spooktocht. Het bendelid wilde de volledige opbrengst van de spooktocht ontvangen en pas nadat hij het geld had ontvangen, zou hij de kinderen vrijlaten.

De organisator, die vanwege zijn veiligheid liever anoniem wil blijven, heeft contact gezocht met Noi92. Zo kwam deze missie bij mij terecht. Omdat de kinderen zo snel mogelijk bevrijd moesten worden, heb ik contact gezocht met een team Spyctives in Almere die me al eens eerder hebben geholpen met een geslaagde missie. Zij waren in de buurt van de spooktocht en zij kenden het bos door en door.

De Spyctives zijn gelijk op pad gegaan en konden gelukkig snel achterhalen waar de kinderen van het pad waren geraakt. De verkleedspullen en de schmink van het bendelid waren namelijk slordig weggestopt in de bosjes, waardoor de Spyctives de spullen gemakkelijk konden vinden. Ze hebben me de coördinaten van de locatie meteen doorgegeven. Gelukkig was ik inmiddels al in de buurt met versterking, namelijk met mijn collega agent Muller. Hij en ik hebben het bendelid opgepakt en hebben zijn telefoon in beslag genomen en de Spyctives hebben de kinderen bevrijd. Ook de rest van de bendeleden hebben we samen weten op te sporen en in de boeien geslagen.

Inmiddels is de spooktocht in Almere weer bende-vrij! Er lopen nog wel andere griezels rond.

Je hebt geen rechten om een reactie te schrijven.