Noi92 nieuws

sinterklaas

Sinterklaas en zijn pieten zijn in het land! Dat is een criminele bende uit Utrecht ook opgevallen. Zij besloten hier direct gebruik van te maken, door zich te verkleden als Sinterklaas en zijn pieten. De bende besloot het professioneel aan te pakken! De Sint en zijn pieten arriveerden zelfs met een echte boot! Eenmaal aan wal deelden de pieten op straat pepernoten uit aan alle kinderen die zij tegenkwamen. De meeste kinderen vinden dit natuurlijk heel erg leuk en staan vaak te springen om een handje pepernoten van zwarte piet. De bende was alleen ondertussen nog veel meer van plan…

Zodra er voldoende mensen om hen heen stonden, trok de nep-Sint alle aandacht naar zich toe door te praten tegen de kinderen en de ouders. Op het moment dat iedereen aan het luisteren was, stopten de nep-pieten allemaal pepernoten in tassen en jaszakken. Dit was alleen niet het enige wat zij deden… Zodra de nep-pieten hun hand weer uit de tas of jaszak haalden, namen zij direct de mobieltjes en portemonnees mee. Voor de bende is dit de ideale manier om ouders te beroven, want de meeste ouders vinden het alleen maar leuk als de nep-pieten met hun handen in de tas en/of jaszak zit om daar pepernoten in te stoppen. Na het praatje van de Sint lag de focus van de ouders vooral op hun kinderen en de net gekregen pepernoten. Hierdoor ontdekten veel ouders pas later, nadat de Sint en zijn pieten al waren vertrokken, dat hun mobieltje en portemonnee weg was.

Inmiddels zijn er landelijk verschillende meldingen gemaakt van deze vorm van diefstal. De politie heeft daarom Noi92 ingeschakeld om dit uit te zoeken. Agent Ellie ging meteen aan de slag en had het goede idee om te kijken of de gestolen mobieltjes op te sporen waren. De bende hoefde maar één fout te hebben gemaakt, door een mobieltje niet goed uit te zetten, waardoor agent Ellie deze misschien nog met een speciaal programma kon opsporen.

Agent Ellie controleerde met het programma alle gestolen mobieltjes. Na bijna alle mobieltjes te hebben gecontroleerd, wilde ze het bijna opgeven. Geen enkele mobiel leek een signaal te geven en op te sporen, tot ze opeens verbinding kon maken met één van de laatste mobieltjes die ze checkte! En ze kon precies zien waar dit mobieltje zich bevond! Ze hoopte dat ze de bende ook op deze locatie zou vinden. Samen met versterking ging agent Ellie naar de locatie toe. Eenmaal aangekomen op de locatie, zag agent Ellie het signaal van zich verwijderen. Gelukkig had ze het speciale programma om mobieltjes te traceren ook op haar mobiel. Zo kon ze zien waar het mobieltje en dus ook de bende zich naartoe bewoog. Agent Ellie en haar team zetten de achtervolging in. Gelukkig heeft het agenten team de bendeleden kunnen oppakken en alle mobieltjes teruggevonden! Eind goed al goed. En een wijze les, let altijd goed op of je geen verdachte dingen ziet gebeuren!

Je hebt geen rechten om een reactie te schrijven.