Noi92 nieuws

Trofee

In de nacht van dinsdag op woensdag kreeg het hoofdkantoor van Noi92 een geheimzinnig telefoontje. De verbinding was slecht en er klonk een zachte stem die zei dat er verdachte personen waren gesignaleerd bij het voetbalstadion in Amsterdam.

Een team agenten van Noi92 gingen er direct op af en ik ging met ze mee. De volgende dag zou er een belangrijke wedstrijd in het stadion plaatsvinden waarbij voetbalteams een gewilde gouden beker konden winnen. We moesten alles op alles zetten om ervoor te zorgen dat de gouden beker niet gestolen zou worden.

Eenmaal aangekomen bij het stadion zagen we een verdacht groepje bij de ingang van het stadion. En wat bleek, toen we ons opgesteld hadden zagen we dat ze probeerden in te breken in het stadion. We wisten bijna zeker dat ze de gouden beker wilden stelen. Snel bedacht ik samen met mijn team een plan: "We gaan de bende saboteren!"

Sabotage is een actie die je expres doet om de positie van de vijand te verzwakken. "We gaan de gouden beker zelf stelen!", zei ik. Zo kunnen de bende leden er niet meer bij en kunnen wij de volgende dag de beker netjes teruggeven aan het stadion.

Omdat de bende bezig was de hoofdingang open te breken, is een deel van het team snel via de achteringang naar binnen gegaan. Met een speciale codekraker kwamen we binnen en hebben we snel het alarm uitgezet. Er was namelijk niemand aanwezig in het stadion en dat moesten de bendeleden hebben geweten. Zo snel als we waren hebben we de beker gepakt en meegenomen.

De volgende ochtend ben ik samen met een collega naar het stadion gegaan om de beker terug te geven. De beveiligingscamera van het stadion had gefilmd hoe de bende binnen was gekomen. Ik zag ze naar binnen rennen door de lange gang naar de beveiligde kamer waar de beker stond… Maar de beker was gelukkig net op tijd weggehaald door de agenten van Noi92! De bende was totaal verrast. Door deze beveiligingsbeelden konden we snel opsporen wie de daders waren en hebben we ze later die dag meteen opgepakt.

Je hebt geen rechten om een reactie te schrijven.