Noi92 nieuws

Waardetransportbusje

Afgelopen maandag is er geprobeerd een Waardentransport-busje te plunderen op een hele vreemde wijze. Op klaarlichte dag, rond 14 uur reed het volgeladen busje op de Afsluitdijk. Na enkele minuten zag de bestuurder een dier over de weg rennen.

Even verderop zag hij een auto geparkeerd met een man ernaast die leek om hulp te roepen. Het busje was genoodzaakt om door te rijden dus de bestuurder heeft deze man gepasseerd.

Enkele kilometers verderop gebeurde hetzelfde maar dit keer vloog er iets vlak voor het busje langs. En ook weer stond er een andere man geparkeerd naast de weg zwaaiend met z’n armen. Het Waardentransport-busje mocht in geen enkel geval stoppen omdat er veel geld in het busje aanwezig was, dus reed de bestuurder door.

Weer na een aantal kilometer stak wat de weg over en moest het busje dit keer uitwijken om het dier niet aan te rijden. Het transportbusje belandde hierdoor in de berm en kwam tot stilstand. Plotseling stonden er drie mannen met bivakmutsen voor de bestuurder en blokkeerden hem. De bestuurder kon de mannen herkennen aan hun jassen. Het waren dezelfde mannen die hij een paar kilometer geleden ook had gezien.

Het leek alsof deze mannen het transportbusje wilden laten stoppen en overvallen, met hulp van hun huisdieren als afleidingsmanoeuvre. De bestuurder kon nergens heen en hij hoorde dat de mannen in de laadruimte van het busje waren. Gelukkig zit er altijd een beveiligingsknop in het transportbusje voor noodgevallen zodat NOI92 meteen gebeld kan worden. Als de knop wordt ingedrukt, wordt het transportbusje hermetisch afgesloten en kan er niks meer in of uit.

De bestuurder twijfelde niet 1 seconde en drukte op deze knop zodat het busje meteen afgesloten werd en ook de overvallers nu opgesloten zaten! Binnen enkele minuten was NOI92 ter plaatsen en kon de bestuurder bevrijd worden. De boeven zijn meteen opgepakt en zitten nu achter de tralies.

Reacties  

0 #1 Zoëy de Bonte 07-02-2020 12:37
aaahh zielig voor de dieren
Melden aan beheerder

Je hebt geen rechten om een reactie te schrijven.