Noi92 nieuws

Pinautomaat

In het noorden van het land is een bende criminelen opgepakt. Van juni tot augustus zijn er in verschillende dorpen in het noorden van Nederland een aantal bankrekeningen leeggehaald. De politie stond voor een raadsel en heeft de hulp van Noi92 ingeroepen.

De eigenaren van deze bankrekeningen leken niks met elkaar gemeen te hebben, behalve het feit dat ze allemaal ten noorden van Zwolle woonden. Omdat het plaats delict over een enorm groot gebied was uitgespreid, heeft NOI92 verschillende teams van Spyctives ingezet om op onderzoek uit te gaan. Deze verschillende teams hebben, met elk een eigen taak, dit mysterie op weten te lossen.

In Leeuwarden is een team onder begeleiding van Agent Toren achter de eerste stap gekomen. Na het vergelijken van een lijst met de dagindelingen van verschillende slachtoffers, bleek dat de slachtoffers allemaal bij dezelfde pinautomaat geweest waren. Vervolgens hebben de Spyctives het gebied rondom deze pinautomaat onderzocht. Vlak bij deze pinautomaat vonden de Spyctives een plastic duif. Dit vonden zij verdacht en hebben de duif overgedragen aan Noi92. Noi92 heeft de plastic duif onderzocht en ontdekte een verborgen camera een zender. Door deze onopvallende camera kon de bende de pincode van de mensen aflezen.

Andere teams van Spyctives hebben een zelfde soort duiven-camera’s gevonden in Groningen, Drachten, Assen en Heerenveen. Hierbij een advies voor iedereen: Pas op bij de pinautomaat! Zorg dat je je goed afschermt wanneer je je pincode invoert, zodat het niet mogelijk is voor andere mensen of camera’s om mee te kijken. Wanneer je zelf een verdacht voorwerp of een camera bij een pinautomaat ziet, twijfel dan niet en mail het direct naar Noi92.

Het raadsel is helaas nog niet opgelost, aangezien alle slachtoffers hun eigen pasje nog gewoon hebben. Gewone zakkenrollers stelen je portemonnee of pinpas, maar dat is niet gebeurd. Waarschijnlijk is hier meer aan de hand.

WORDT VERVOLGD

Je hebt geen rechten om een reactie te schrijven.