Noi92 nieuws

Satteliet

Het team agenten van Noi92 is continu alert op verdachte activiteiten. En wij niet alleen. We krijgen regelmatig tips binnen van oplettende kinderen wanneer zij verdachte activiteiten tegenkomen. Dit was een paar dagen terug ook het geval.

Lars de Jong, de zoon van een boer in Loppersum, nam contact met ons op omdat hij iets opmerkelijks had gezien bij de schuur tegenover hun huis. “De schuur heeft altijd leeg gestaan. Mijn vader weet ook niet van wie die schuur is. Sinds kort zijn er ineens elke dag vier mannen. Ze komen aangereden in een wit bestelbusje. Dat busje is volgeladen met ijzer, staal en héél veel draden. Ze maken dan de hele dag een hele hoop lawaai en gaan pas heel laat weer weg. Volgens mij zijn het een soort bouwvakkers. Ik ben vannacht naar de schuur geslopen en heb stiekem gekeken wat zij daar aan het doen waren. Er staat een heel groot grijs apparaat. Ik weet niet wat het is, maar het ziet er wel heel apart uit! Ik vertrouw dit niet.” Aldus Lars.

De opdracht heb ik, agent de Jager, op me genomen. Allereerst wilde ik eens goed bekijken wat Lars gezien had. Omdat het een gevaarlijke missie was, is agent Muller meegegaan om me dekking te kunnen geven. In de nacht zijn we samen undercover naar Loppersum gereisd. Eenmaal aangekomen bij de schuur, leken de vier mannen te zijn verdwenen. De kust was veilig. De deuren waren niet op slot. “Dat is dom”, dacht ik bij mezelf. De mannen dachten vast dat het niet op zou vallen. Het leek er immers gewoon op alsof ze daar aan het werk waren. Op onze hoede zijn we de schuur ingegaan. Zoals Lars ons had verteld, stond er inderdaad een enorm apparaat. Het apparaat was duidelijk nog lang niet af en slordig in elkaar gezet. Agent Muller vond op de grond tientallen bouwpapieren. Het was duidelijk een bouwtekening van een satelliet. Maar wat wilden deze mannen nu met een satelliet?

We hebben het bewijsmateriaal meegenomen naar kantoor. Een gespecialiseerde collega heeft het DNA en de vingerafdrukken nagetrokken. En wat bleek: deze vier mannen zijn bekende bendeleden! De mannen zijn overdag bij de schuur in de boeien geslagen en meegenomen naar het hoofdkantoor van Noi92. Hier heb ik de mannen urenlang ondervraagd tot één van de mannen toegaf en me hun motief vertelde.

Je hebt geen rechten om een reactie te schrijven.