Noi92 nieuws

Gestolen brievenbussen

Twee weken geleden lieten we jullie weten dat er een oranje brievenbus was opengebroken in Rotterdam en dat alle post was meegenomen. Er zat erg belangrijke post in met vertrouwelijke informatie. We vroegen jullie om ons te helpen, zodat wij zo snel mogelijk de daders konden oppakken en de post terug konden krijgen.

Dankzij jullie hulp is het gelukt om de daders op te sporen en de post op te sturen naar de eigenaren! We kregen veel handige tips van jullie binnen, bijvoorbeeld dat we op zoek moesten naar vingerafdrukken en DNA op de brievenbus. Ook werd de tip gegeven om te kijken naar bewakingscamera’s in de buurt.

De agenten van Noi92 hebben één vingerafdruk gevonden op de brievenbus. De vingerafdruk was voor een deel weggeveegd, dus in de database kwamen er meerdere personen naar boven die matchten met de vingerafdruk. Vervolgens zijn de agenten ook op zoek gegaan naar bewakingscamera’s. Aan het einde van de straat hing er een bij de supermarkt en een straat verderop had een echtpaar een camera hangen op hun oprit. Noi92 heeft de beelden opgevraagd en deze bekeken.

Op de beelden van het echtpaar was er rond 16.40 uur een man te zien. Hij reed op zijn fiets en had een grote tas bij zich. Een aantal minuten later was hij te zien op de beelden van de supermarkt. Hij fietste richting de brievenbus. Dit moest de dader zijn. Waarschijnlijk heeft hij de brievenbus opengebroken met een breekijzer, daarna alle post in zijn tas gedaan en is snel weggefietst. Het zou heel goed kunnen dat hij de postbode zelfs is tegengekomen.

De dader was gelukkig goed te herkennen op de bewakingsbeelden en in combinatie met de vingerafdruk is het de agenten van Noi92 gelukt om de man op te sporen. Ze hebben hem gearresteerd in zijn huis en vonden daar ook de post. De man biechtte op de post te hebben gestolen. Hij wilde kijken of er belangrijke informatie tussen zat en wilde deze gebruiken om mensen te chanteren. Gelukkig hebben de agenten van Noi92 hem op tijd gevonden, anders had de man de brieven van de bank bekeken en hiermee mensen kunnen chanteren.

De agenten van Noi92 hebben iedereen op de hoogte gesteld en hebben toen de post persoonlijk bij iedereen bezorgd. De mensen waren allemaal erg blij, vooral de bank. Zij hebben de agenten van Noi92 bloemen en chocola gestuurd als bedankje. Wij willen jullie allemaal bedanken voor het helpen met deze missie. Dankzij jullie hebben we de dader snel op kunnen pakken!

Je hebt geen rechten om een reactie te schrijven.