Noi92 nieuws

inbreker op heterdaad betrapt

Afgelopen nacht ontving ik verschillende meldingen van woninginbraken. Vrij snel achter elkaar werd ik drie keer gebeld door de politie. Ze vonden de situatie erg vreemd en besloten Noi92 in te schakelen.

Bij het eerste telefoontje vertelde het slachtoffer het volgende: We hebben onze woning goed beveiligd. Zojuist ging het alarm af, rende ik snel naar beneden. Eénmaal beneden stond de achterdeur wagenwijd open, maar er waren geen mensen meer en er lijkt ook niks gestolen te zijn.

Het slachtoffer van het tweede telefoontje vertelde dit: Zojuist begon onze hond keihard te blaffen, dit doet hij anders nooit midden in de nacht. Toen we beneden kwamen, stond de achterdeur op een kier. We hebben rond gekeken in ons huis, maar we zien nergens mensen en alle waardevolle spullen zijn er ook nog.

Telefoontje drie leek heel erg op de vorige twee telefoontjes, ook hier waren de bewoners wakker geworden, stond de achter deur open en leek er niets gestolen. Toch was er hier iets anders: er lag namelijk een papiertje op de keukentafel! Op het papiertje stond het volgende bericht: ALS DIT PAPIERTJE HIER MORGEN NOG LIGT EN DE DEUR NOG OPEN STAAT, NEMEN WE ALLES MEE! JE BENT GEWAARSCHUWD!

Ik had direct door wat er aan de hand was. Deze dieven waren bezig om te kijken of mensen op vakantie zijn. Als een deur de hele dag open blijft staan en zo’n papiertje blijft liggen, dan is de kans erg groot dat er niemand thuis is en de dieven ongestoord kunnen in breken.

De mensen uit de hele buurt werden gewaarschuwd en we zorgden dat alle deuren weer gesloten waren. Ook van de mensen die op vakantie waren. Alleen bij de mensen van telefoontje 3, waar het papiertje op tafel lag deden we dit niet.

De volgende avond rond een uur of 11 gingen we op de wacht zitten. We deden alle lichten uit, de familie ging naar boven en mijn collega en ik zaten verschuild in de woonkamer. Rond een uur of 12 hoorden we wat, we stonden gelijk op scherp.

Er stonden twee mannen in de woonkamer met een bivakmuts, ze keken rond, zagen niks en begonnen snel met spullen verzamelen. Na enkele seconden, sprongen mijn collega en ik op. De mannen schrokken zich rot en bleven verstijfd staan. Niet echt een goede vluchtreactie… We grepen de mannen vast en sloegen ze in de boeien.

Het geeft heel veel voldoening om de dieven op heterdaad te betrappen. Dit betekent dat we namelijk net op tijd zijn om ze tegen te kunnen houden en tegelijkertijd op de kunnen pakken!

Je hebt geen rechten om een reactie te schrijven.