Noi92 nieuws

amsterdam

Als geheim agent voor Noi92 heb je soms te maken met ingewikkelde missies. Er moeten codes gekraakt worden, bendeleden opgespoord en opgepakt worden en je moet goed kunnen samenwerken met Spyctives en collega’s. Om ervoor te zorgen dat alle missies zo goed mogelijk verlopen had ik laatst een oefenmissie.

De oefenmissie vond plaats in Amsterdam, omdat het daar erg druk is en het belangrijk is dat je ook goed presteert op plekken met veel afleiding. Er waren meerdere locaties waar we moesten oefenen. Zo moesten we een winkeldief oppakken, een auto uit een gracht halen en als laatste een grachtenpand ontruimen. Tijdens de laatste oefening was ik samen met drie collega’s. Het was een woning met drie verdiepingen die we moesten doorzoeken op verdachte spullen. De woning stond al een tijdje leeg en het was een perfecte plek om een oefening te doen omdat het een groot huis was met erg veel kamers en zelfs een kelder.

Tijdens het doorzoeken van het huis kwam ik er al gauw achter dat we niet alleen in het huis rondliepen. Ik hoorde verdachte geluiden die niet van mijn collega’s konden zijn. We begonnen de ontruiming immers op de begane grond en we hoorden geluiden uit de kelder komen. We hebben het hoofdbureau ingeschakeld en gemeld dat er een verdachte situatie was. De missie veranderde opeens van een oefenmissie naar een echte missie!

Binnen vijf minuten was er versterking en zijn we direct gestart met het doorzoeken van het huis. Op de zolder aangekomen zagen we twee bendeleden die probeerden te vluchten via het dakraam! Ze moesten dus hebben geweten dat wij in het huis waren en wij versterking hebben opgeroepen. De bendeleden zijn in de tussentijd heel snel en ongezien naar boven gegaan. Zo snel mogelijk hebben wij de verdachten aangehouden en handboeien omgedaan. Gelukkig waren we met veel agenten zodat deze missie snel opgelost kon worden. Eind goed al goed. Zo zie je maar weer, je moet altijd op je hoede zijn als geheim agent.

Je hebt geen rechten om een reactie te schrijven.