Noi92 nieuws

Inbrekers

Tijdens de zomervakantie zijn er veel inbrekers actief. Inbrekers houden huizen in de gaten en als ze er zeker van zijn dat er niemand thuis is slaan ze toe. Zo ook twee weken geleden. Agent Cross was bij haar familie op bezoek en hoorde van een inbraak.

In dezelfde straat, bij de buren ernaast was een paar nachten ervoor ingebroken. De eigenaars van het huis zaten op dat moment in Spanje. Ze hadden een paar weken voordat ze vertrokken de caravan op de oprit staan. Dit geeft natuurlijk al aan dat ze waarschijnlijk binnenkort weggingen. En ja, ze waren vertrokken en er werd ingebroken. De buurvrouw vertelde dat ze wel licht had zien brandden ’s nachts en vond dit ook vreemd. Maar ze dacht, misschien is er familie in het huis die daar blijft slapen. De volgende dag bleek dit niet zo te zijn en was er ingebroken.

Een paar dagen later ging ook de familie van agent Cross uit Papendrecht een paar dagen naar Zeeland. Dit moesten de dieven hebben geweten, want ook daar hebben ze ingebroken! Alle sieraden hebben ze meegenomen. Ook was er een kussensloop weg. Waarschijnlijk hebben ze deze gebruikt om hun buit in mee te nemen. Er lag ook nog ergens € 5000,00 aan contant geld verstopt. Dit hebben de dieven gelukkig niet gevonden. Wel was er een enorme ravage achtergelaten.

De daders zijn nog niet gepakt en wie weet hebben ze in de tussentijd al meer inbraken gepleegd. Op dit moment is Noi92 daarom op zoek naar de daders. Een goede les is daarom ook, zorg ervoor dat tijdens de vakantie alle deuren en ramen goed zijn afgesloten. Laat ’s avonds altijd een lichtje branden door een tijdklok in te stellen. Zo lijkt het alsof er iemand thuis is. Doe niet alle gordijnen potdicht, maar laat deze gewoon open. Dieven houden er namelijk niet van om in het zicht te staan.

Heb jij nog tips om je huis goed te beveiligen? Laat je reactie hieronder achter.

Je hebt geen rechten om een reactie te schrijven.