Noi92 nieuws

inbreker kerst

Ik ben eerlijk gezegd opgelucht dat de feestdagen voorbij zijn, want wat was het druk de afgelopen weken. Zoals jullie waarschijnlijk al hebben gehoord op het nieuws en radio hebben er veel inbraken plaats gevonden. Zo was het ook helaas raak in Hengelo. Eén gehele straat bleek het doelwit te zijn rond de kerstdagen.

Op Kerstavond, toen de bewoners niet thuis waren, zijn er bij drie huizen precies naast elkaar ingebroken. Naast inbraaksporen waren er soort codes op de stoep voor de huizen geschreven met stoepkrijt. Heel vaag konden we een aantal cijfers en letters lezen namelijk: “O0Y2NX37 SU3 ZGAR3XP3 S.3”. Het leek wel geheim taal. We hebben de bewoners gevraagd of ze iets hadden gemerkt. Twee van de drie bewoners hadden niets gemerkt, maar de andere bewoner had iemand met stoepkrijt voor zijn huis zien staan één dag voor de inbraak. Destijds leek het onschuldig dus heeft hij er geen melding van gemaakt maar dat was blijkbaar een van de inbrekers geweest.

Na uitgebreid ontcijferen kwamen we erachter wat er stond geschreven: “Geschikt 24e volgende 28e ”. Dat moest een bericht van de inbrekers zijn geweest. Zo lieten zij aan elkaar merken dat deze huizen geschikt waren op 24 december en de volgende inbraak op 28 december zou plaats vinden. Dus op de avond van 28 december, zijn wij met een team van NOI92 paraat gaan staan in dezelfde buurt van de vorige inbraken, want we wisten niet precies waar de volgende inbraak zou plaats vinden. Rond 23.40 uur kreeg ik een melding van mijn mede-agenten dat verdachten figuren waren gesignaleerd. We reden met z’n allen er naar toe en konden zo de inbrekers omsingelen!

Wat was dat spannend zeg! Gelukkig hebben we de inbrekers te pakken gekregen, de spullen terug gegeven aan de eigenaren en toekomstige inbraken voorkomen, wat een geluk!

Reacties  

0 #1 eva korthuis 30-11-2019 12:55
hopelijk gebeurt dit niet weer dit jaar :sigh:
Melden aan beheerder

Je hebt geen rechten om een reactie te schrijven.