Noi92 nieuws

illegaal vuurwerk

Afgelopen week heb ik weer een spannende missie opgelost. Het is weer bijna december en dat betekent maar één ding, illegaal vuurwerk! Zoals elk jaar wordt er vuurwerk, dat verboden is in Nederland, ons land binnen gesmokkeld.

Dit is natuurlijk niet te bedoeling want dit is niet zomaar vuurwerk. Dit is hartstikke gevaarlijk! Vorige week kregen wij een anoniem telefoontje dat er een container vol met dit vuurwerk naar Nederland zou worden verscheept. Samen met agent Muller heb ik de politie en de douane ingelicht. We hebben afgesproken dat wij de hele week de haven van Rotterdam in de gaten zouden houden.

 

Woensdagnacht om 02.45 was het raak! De boot vanuit China kwam aan in Rotterdam. Er was alleen een probleem, op deze boot stonden honderden containers, dus welke het precies was wisten we niet. Gelukkig hadden we onze speurhond bij ons, en hebben wij de container uiteindelijk gevonden. Toen we de container zagen viel ons direct op dat deze geopend was en op dat moment hoorden wij een busje wegscheuren. Agent Muller en ik stapten snel in de auto en zetten de achtervolging in.

 

We waren het busje bijna kwijt maar gelukkig lette agent Muller goed op en zag hem in de verte nog rijden. We gaven extra gas en kwamen steeds dichter bij het busje. Er was steeds contact met de politie, zij stonden klaar op verschillende punten. Na een heftige achtervolging en vele bochten sloeg het busje af naar links maar daar stond de politie, hij kon geen kant meer op!

 

Wij snelden uit de auto en liepen naar het busje, daar troffen we een man van 35 jaar aan. Achter in het busje lag het vuurwerk dat uit de container was gehaald! We hebben de man direct opgepakt. Het illegale vuurwerk hebben wij in beslag genomen en is vernietigd. Het was een zeer spannende missie maar eind goed, al goed!

 

Agent Muller

Plaats reactie