Noi92 nieuws

 

Een kei van een van de hunebedden in Drenthe is vanacht gestolen. De politie van Drenthe doet grootschalig onderzoek naar de diefstal.

De politie is vanmorgen ingelicht door Gijs. Gijs woont bij het hunebed in de buurt en komt er elke ochtend langs op weg naar school. Vanochtend viel het hem direct op dat het hunebed er anders uit zag dan anders. Hij ging dichterbij kijken, en ontdekte dat een van de keien was verdwenen.

Hunebedden zijn een verzameling opgestapelde grote keien. Deze keien zijn ongeveer 5000 jaar geleden opgestapeld door de mensen die toen in Drenthe woonden, het Trechterbekervolk. Waarschijnlijk werden de opgestapelde keien als graf gebruikt voor overledenen. De stenen zijn zo ontzettend zwaar, dat het moderne wetenschappers een raadsel is hoe mensen 5000 jaar geleden zonder moderne technologie zulke zware keien konden optillen.

De politie heeft Noi92 ingeschakeld om de zaak op te lossen. Wij begrijpen niet hoe de dieven de steen ongezien hebben kunnen meenemen. Om zo’n grote steen te verplaatsen zijn zware machines nodig, maar rondom het hunebed zijn geen sporen op de grond te zien van zulke machines.

We kunnen jullie hulp gebruiken! Zien jullie ergens een grote kei met een doorsnee van 1,5 meter? Of heb je misschien een idee hoe de kei kan zijn verplaatst zonder afdrukken van machines op de grond? Neem dan contact op!

Je hebt geen rechten om een reactie te schrijven.