Noi92 nieuws

hond knuffelen

In de afgelopen paar weken is Noi92 vaak ingeschakeld in verband met ontvoeringen van huisdieren. Meerdere personen hebben ons gebeld omdat hun huisdier is ontvoerd. In alle gevallen kregen deze personen binnen twee dagen een brief thuisgestuurd met het verzoek een bepaald bedrag naar een Zwitsers bankrekeningnummer over te maken als losgeld om hun huisdier terug te krijgen.

De losgeldbriefjes zijn allemaal in handen van Noi92. Het is duidelijk dat alle briefjes van dezelfde persoon afkomstig zijn. Wij hebben het handschrift geanalyseerd en de briefjes op vingerafdrukken gecontroleerd, maar zonder resultaten. Tevens hebben wij geprobeerd het Zwitserse bankrekeningnummer te gebruiken om de daders te vinden, maar ook hiermee bereikten wij helaas niets.

We begonnen de moed te verliezen, totdat wij eerder deze week weer een bericht kregen van een dierenasiel in Amsterdam. Een van de ontvoerde honden was in het asiel binnengebracht. Agent Zwart is direct op onderzoek uitgegaan. De hond was binnengebracht door een vrouw uit Amstelveen, en zij heeft haar telefoonnummer in het asiel achtergelaten. Agent Zwart heeft contact met de vrouw opgenomen, en de vrouw heeft agent Zwart laten zien waar ze de hond had gevonden. De hond zat met zijn poot vast in een hek van prikkeldraad rondom een modderig weiland. Omdat het zo modderig was, kon agent Zwart de pootafdrukken van de hond nog heel goed in de modder zien.

Zij heeft de pootafdrukken gevolgd, om te kijken waar de hond vandaan kwam. De sporen leidden terug naar een grote schuur, waarvan de deur met een zware ijzeren ketting op slot zat. Agent Zwart hoorde allemaal dierengeluiden van binnen komen. Ze heeft direct om versterking gevraagd, en een speciaal agententeam is naar de locatie van de schuur uitgerukt om de schuur binnen te vallen. Het is ze gelukt de deur van de schuur open te breken, en binnen troffen zij alle ontvoerde huisdieren aan. Het betrof vooral honden en katten, maar er waren ook twee konijnen, drie hamsters en een shetlandpony. In de schuur vonden de agent ook een bureau met pen en papier. De pen bleek precies hetzelfde soort inkt te bevatten als was gebruikt voor de losgeldbriefjes, en op de pen zaten herkenbare vingerafdrukken. Met deze vingerafdrukken heeft het rechercheteam van Noi92 uiteindelijk de kidnapper weten te arresteren. De man wordt nu ondervraagd op het hoofdbureau van Noi92, en zal een paar jaar naar de gevangenis gaan.

Wij zijn erg blij dat de huisdieren weer met hun baasjes zijn herenigd.

Je hebt geen rechten om een reactie te schrijven.