Noi92 nieuws

Gouden wc

Afgelopen weekend kreeg Noi92 een wel heel bijzondere melding. In het Blenheim Palace in Groot-Britannië is een gouden toilet gestolen. De gouden wc-pot is een kunstwerk van en beroemde Italiaanse kunstenaar en stond eerder tentoongesteld in een museum in New York. De wc-pot is verplaatst naar een van de bekendse paleizen van Groot-Brittanië.

Het gouden toilet stond was twee dagen tentoongesteld in het paleis toen het is gestolen. Het toilet werkte echt en kon zelfs door bezoekers gebruikt worden. Iedere bezoeker mocht maximaal 3 minuten van het toilet gebruik maken.

Niet alleen heeft de diefstal tot een grote waterschade geleid in het paleis, maar ook is de dader nog niet gepakt. Wel is er een 66-jarige verdachte aangehouden. Aangezien dit een wel heel bijzondere zaak is en de toiletpot een waarde heeft van ongeveer een miljoen euro, heeft de politie van Engeland Noi92 benaderd voor hulp.

De inbraak is rond 05:00 uur ’s nachts gemeld. Volgens de politie van Engeland zijn er meerdere daders in minimaal twee auto’s vandoor gegaan met het toilet. Mogelijk heeft een van de bewakers van het paleis met de gestolen wc-pot te maken. Noi92 is op dit moment bezig met het onderzoek. Het is van groot belang dat de wc-pot zo snel mogelijk wordt teruggevonden. Het paleis is op na de inbraak kort gesloten geweest voor publiek.

Je hebt geen rechten om een reactie te schrijven.