Noi92 nieuws

Glazenwassers

In een klein dorpje in de provincie Utrecht is er in de afgelopen week in tien huizen ingebroken. Dit is erg veel en het lukte de politie niet om de dader te pakken te krijgen. Agent Ellie was toevallig bij haar familie op bezoek in Culemborg. Ze hoorde van de inbraken en besloot naar de politie te gaan om ze te helpen. Agent Ellie ging bij alle huizen langs waar ingebroken was en vroeg aan de bewoners of er die week iets opvallends was gebeurd. Ze kwam er snel achter dat er bij alle huizen ongevraagd een glazenwasser is langs gekomen toen er niemand thuis was. Hij had bij alle huizen een briefje in de brievenbus achter gelaten met daar op de tekst:

“Wij hebben jullie ramen gewassen. We komen binnenkort langs om het geld op te halen. Groet, glazenwassersbedrijf Glanzend Schoon.”

Geen van de bewoners kende het bedrijf en de glazenwassers zijn nooit meer teruggekomen om het geld te halen. Dit vond agent Ellie erg verdacht. Ze reed in haar auto door Culemborg heen en zag opeens een busje met “Glanzend Schoon“ erop rijden. Dit was de naam die op het briefje van de glazenwasser stond! Ze achtervolgde het busje totdat het bij een huis stopte. Agent Ellie stelde zich verdekt op in haar auto vlak bij het huis en zag de glazenwassers rustig de ramen van het huis wassen. Toen de glazenwassers weer terug naar het busje wilde lopen, wist Agent Ellie dat ze snel moest zijn. Agent Ellie zag een boom vlakbij het huis staan en sprong uit haar auto. Ze wist dat de glazenwassers langs de boom zouden lopen en daarom moest ze er dus voor zorgen dat ze eerder bij de boom was voordat zij haar zagen.

De glazenwassers liepen langs de boom en op dat moment stak agent Ellie snel haar been uit. Eén van de glazenwassers struikelde en viel op de grond. Snel sprong agent Ellie boven op de man en sloeg hem in de handboeien. Ze belde versterking en samen met haar collega’s brachten ze de glazenwassers naar het bureau.

Op het bureau kwam agent Ellie er achter hoe de glazenwassers de inbraken pleegden. De glazenwassers gingen de ramen wassen wanneer er niemand thuis was, zodat ze rustig door de ramen naar binnen konden kijken. Zo gingen ze op zoek naar dure spullen. Daarna lieten ze het kaartje met de tekst achter, zodat de bewoners dachten dat er gewoon een glazenwasser langs was geweest. De glazenwassers noteerden alle huizen waar ze dure spullen hadden gezien. Vervolgens wachtten ze een geschikt moment af om de inbraak te plegen. Dit deden ze natuurlijk niet direct. Agent Ellie kwam erachter dat de bende in twee groepen werkten. De ene helft werkte als glazenwasser en gluurde naar binnen, maar tegelijkertijd konden ze ook de buurt in de gaten houden en opletten welke bewoners niet thuis waren. Zo gaven ze een seintje aan de andere helft van de bende, wanneer het een geschikt moment was om een huis binnen te gaan. Een slim potje samenwerking, maar gelukkig heeft Agent Ellie de bende weten op te pakken!

Je hebt geen rechten om een reactie te schrijven.