Noi92 nieuws

bevroren weg

Onderweg naar het werk vanmiddag merkte ik dat het erg glad was op de weg. De gladheid werkt als geheim agent niet altijd mee. Zo kan het soms wat langer duren om op de juiste locatie te komen als we opgeroepen worden.

Ik zat nog even met agent Storm een kopje koffie te drinken en de vorige dag te bespreken toen de telefoon al ging. In het centrum van Almere was een inbraak gepleegd bij een juwelier en er waren heel veel gouden sieraden meegenomen.

Wij haastten ons zo snel mogelijk naar de juwelierswinkel. Onderweg zagen wij dat een zwarte auto met kenteken 84-FF-PH geslipt was door de gladheid en tegen de vangrail aanzat. Eenmaal aangekomen bij de juwelier zagen we de ravage. De inbrekers hadden meerdere ruiten ingeslagen en de stellages in de winkel omgegooid. Om zo snel mogelijk de dader op te kunnen pakken zijn we begonnen met het ondervragen van de juwelier en het bekijken van de camerabeelden. Dit was een goede keus, want op deze beelden zagen wij twee mannen in een zwarte auto stappen.

Op de camerabeelden konden wij net zien dat de auto het kenteken 84-FF-PH. Dit was de auto die wij net gezien hadden! We zijn gelijk in de auto gestapt en terug gereden naar de plek gegaan waar we de auto hadden gezien. In de auto zaten inmiddels geen mensen meer. Nog geen minuut later kregen we bericht van de politie dat er twee mannen over de vluchtstrook aan het rennen waren.

Wij besloten dit ook gelijk te onderzoeken, de kans was namelijk erg groot dat het de inbrekers waren. Even verderop zagen we twee mannen rennen. Ze waren nog niet zo ver, omdat ze door de gladheid niet snel konden rennen. Het bleek inderdaad om de mannen te gaan die ook te zien waren op de camerabeelden. We hebben ze direct in de boeien geslagen. Nadat ze opgepakt waren hebben we ze verhoord en hebben ze alles toegegeven. Na de bekentenis hebben de daders ook gezegd waar de gouden sieraden lagen en hebben we alles terug kunnen geven aan de juwelier. Uiteindelijk is alles dus goed afgelopen en heeft de juwelier haar sieraden terug.

Zo blijkt maar weer dat de gladheid ook eens in ons voordeel kan werken!

Je hebt geen rechten om een reactie te schrijven.