Noi92 nieuws

Straatnaamborden gestolen

Straatnaambordjes zijn erg belangrijk om te zorgen dat mensen weten waar ze zijn. Veel mensen gebruiken straatnaambordjes als ze op zoek zijn naar een adres. Onlangs ontstond er een grote chaos, omdat er veel straatnaambordjes waren verdwenen en mensen de weg kwijt waren.

Noi92 kreeg ’s ochtends erg veel meldingen van mensen uit Apeldoorn. Ze vertelden dat er straatnaambordjes waren verdwenen. In de loop van de ochtend kwamen er steeds meer meldingen binnen. Agent De Jager is toen naar Apeldoorn gegaan om onderzoek te doen. Toen zij daar aankwam zag zij inderdaad bijna nergens straatnaambordjes. Bij een enkele straat stonden ze nog wel, maar dit waren meestal kleine weggetjes waar niet zo veel mensen rijden.

Agent De Jager heeft rondgelopen in Apeldoorn en heeft met veel mensen gesproken. Het bleek dat de straatnaambordjes ’s ochtends allemaal al verdwenen waren, dus iemand heeft ze waarschijnlijk midden in de nacht weggehaald. Het was goed te zien dat de straatnaambordjes verdwenen waren. Er stonden veel auto’s langs de kant om te kijken waar ze waren en veel mensen vroegen de weg aan anderen.

Op het kantoor van Noi92 kwam een melding binnen van een getuige die ’s nachts een man en een vrouw had zien lopen die er erg verdacht uit zagen. Ze had een vermoeden dat dit weleens de daders konden zijn. De vrouw heeft het duo uitgebreid beschreven en heeft verteld waar ze hen ongeveer heeft gezien. In deze omgeving waren inderdaad veel straatnaambordjes verdwenen. Aan de hand van de beschrijving van de vrouw heeft agent De Jager in het systeem van Noi92 de daders gevonden. Ze wonen zelf ook in Apeldoorn, dus agent De Jager is direct naar het adres gegaan. Toen zij bij het huis aankwam, zag ze net een auto wegrijden. Agent De Jager had het vermoeden dat de daders hierin zaten, dus zij is de auto gaan achtervolgen. Ondertussen heeft zij agent Cross ingeschakeld om het huis van de daders te onderzoeken.

De daders reden richting het centrum van Apeldoorn en parkeerden de auto langs een drukke weg. Agent De Jager parkeerde haar auto vlak achter hen en ging verder met de achtervolging. De man en de vrouw liepen verder richting het centrum. Ze waren druk aan het overleggen en werden zelfs een beetje boos op elkaar. Agent De Jager probeerde dichterbij te komen, zodat zij hen kon afluisteren. Agent De Jager had normale kleren aan, dus man en de vrouw hadden niet door dat zij een agent van Noi92 was.

Vervolgens was het de taak van agent Finch en agent Carter om de bende op te pakken. Na overleg met de andere agenten, hebben zij besloten om de bende in de val te lokken. Waarschijnlijk zou de bende weer gebruikmaken van de riolering, omdat ze niet wisten dat ze al betrapt waren. De gemeente heeft beveiligingscamera’s opgehangen in de riolering, zodat agent Finch en agent Carter in de gaten konden houden wie er door de riolering liepen.

“Niemand heeft ons door. Morgen leggen we de bordjes in een park neer, zodat ze weer opgehangen kunnen worden”, zei de man. Agent De Jager had gelijk, dit waren de daders. Maar waarom brengen ze de bordjes morgen weer terug? Ze besloot om de daders nog niet te arresteren, maar om ze nog verder te achtervolgen. Eenmaal in het centrum probeerde het duo zich onopvallend te gedragen. Ze hadden beiden een zonnebril op, zodat ze niet herkend werden. “Ik ga zo als eerste naar binnen. Vervolgens kom jij en neem je zo veel mogelijk spullen mee”, zei de vrouw terwijl ze naar de schoenenwinkel keek. Agent De Jager was even verbaasd, maar besefte toen wat hun plan was. Ze hadden de straatnaambordjes weggehaald, zodat iedereen in de war was en de politie zich daarop zou focussen. Zo konden zij ongestoord een overval plegen.

Agent De Jager besloot dat dit het moment was om de man en de vrouw te arresteren. Net toen ze richting de schoenenwinkel liepen, kwam zij op ze af. Ze hadden niks door, omdat agent De Jager achter hen liep. Daarom kon zij ze gelijk arresteren en konden ze niet meer weg. Het duo is meegenomen door de politie en komt voorlopig niet meer terug.

Ondertussen had agent Cross de woning van de twee onderzocht. Daar vond zij al snel een grote zak met allemaal straatnaambordjes. Agent Cross heeft deze meegenomen en bij de gemeente afgegeven, zodat zij ze allemaal weer op konden hangen.

De volgende dag hingen alle bordjes weer op hun plek en kon iedereen de weg weer vinden. Agent De Jager heeft in deze situatie goed gehandeld door naar haar gevoel te luisteren en het duo te achtervolgen. Als zij dit niet had gedaan, had het duo de overval misschien wel gepleegd.

Je hebt geen rechten om een reactie te schrijven.