Noi92 nieuws

briefje

Briefjes doorgeven op school, altijd leuk. Stiekem iets schrijven en de juf of meester mag er niet achter komen! Sommigen worden hier zo goed in dat ze er hun beroep van maken. En dit zijn de verdachte personen die door Spyctives worden betrapt! Maar hoe kan je zien dat ze gebruik maken van het briefjes systeem?

Er zijn verschillende manieren om een boodschap door te geven, maar het briefjes-systeem is toch wel één van de oudste manieren. De verdachten gebruiken briefjes vaak om elkaar in te lichten, maar ook om Spyctives bang te maken. Ik zal jullie eens vertellen hoe ze te werk gaan, ik kan dit weten omdat ik vaak undercover ben geweest!

1. Meestal staan er op de briefjes die door verdachten gebruikt worden een logo, ook al weten ze dat dat op kan vallen. Vaak zijn bendes te trots en willen ze niet dat een andere bende er met de eer vandoor gaat. Dit logo is vaak klein in een hoekje gegrafeerd.

2. De briefjes worden op een speciale manier gevouwen. Op het moment dat de leden van de bende zien dat het briefje anders gevouwen is, of verfrommeld dan kunnen ze "code rood" doorgeven! Dit betekent dat iemand anders het briefje heeft gezien.

3. De briefjes worden ook gebruikt als afleiding, vaak zijn de bendeleden ook op zoek naar envelopjes dus ze hangen neppe enveloppen op! Hierin doen zij briefjes met moeilijke codes om Spyctives af te leiden en zo zelf meer tijd te hebben om te zoeken en de Spyctives voor te zijn.

4. Als laatste zie je vaak verdachte personen met een notitieboekje rond lopen of met een koffertje. Dit lijken vaak hele nette personen, maar als je goed op let laten zij een spoor van briefjes achter. Net alsof het de normaalste zaak van de wereld is. Onder prullenbakken, bankjes, op bomen, bovenin lantaarnpalen noem maar op!

Hebben jullie ook wel eens een briefje in de klas doorgegeven? Let dan eens goed op hoe het kan dat de juf of meester dit niet ziet, dan kan je op missie juist de verdachte personen eruit halen die een briefsysteem gebruiken!

Of vind jij een briefje op een gekke plek en staat er een verdachte boodschap op? Geef het direct aan ons door, zodat wij dit tot op de bodem kunnen uitzoeken en op zoek kunnen naar de bende.

Je hebt geen rechten om een reactie te schrijven.