Noi92 nieuws

elektrodrainer

Noi92 heeft ontdekt dat er een nieuw illegaal apparaat beschikbaar is op de zwarte markt. Het apparaat wordt gebruikt om illegaal elektriciteit af te tappen. Het apparaat wordt een electro-drainer genoemd. In het Nederlands vertaald is dit “elektriciteits-tapper”.

Het apparaat kan de elektriciteit aftappen van huishoudens in een straal van 200 meter, maar alleen als er licht brandt of als er elektrische apparaten aan staan in het huis. Wanneer er elektriciteit wordt afgetapt, is dit bijna niet merkbaar voor de mensen in huis. Het enige wat merkbaar is, is dat de lampen eventjes heel zachtjes flikkeren op het moment dat het apparaat wordt ingeschakeld. En het is merkbaar op de elektriciteitsrekening aan het eind van de maand, waarop een veel hoger verbruik verrekend wordt dan zou moeten.

Noi92 probeert te achterhalen waar de electro-drainers gemaakt worden, zodat we de makers kunnen arresteren. Hopelijk kunnen we dan ook alle verkochte electro-drainers opsporen en demonteren, zodat niemand er gebruik van kan maken.

Tot die tijd kun je zoveel mogelijk voorkomen dat er elektriciteit wordt afgetapt door elektrische apparaten uit te zetten als je ze niet gebruikt en lampen uit te doen als je een kamer verlaat. Wanneer er toch elektriciteit wordt afgetapt, is dit merkbaar aan het korte flikkeren van de lampen.

Wanneer je merkt dat de lampen flikkeren, stuur dan een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en vermeld daarin je woonplaats en het dossiernummer SM17-038. Wij zullen dan op zoek gaan naar de electro-drainer en contact opnemen met de elektriciteitsleveranciers, zodat jullie geen te hoge rekening krijgen opgestuurd. Behandelend agent: agent Dubbel.

Reacties  

0 #1 Xena Verstraaten 30-11-2019 16:14
nieuwe Magneto :D
Citeer | Melden aan beheerder

Plaats reactie