Noi92 nieuws

dreigbrieven

Afgelopen week is er op het nippertje een spannende missie opgelost bij Noi92. Een vrouw van 62 jaar kreeg al een aantal maanden dreigbrieven via de post. Ze wist niet van wie de brieven afkomstig waren en was angstig geworden door de dreigementen. Gelukkig heeft ze net op tijd Noi92 ingeschakeld waardoor gelijk een team agenten haar kwam helpen.

Met verschillende camera’s hebben de agenten het huis van de vrouw drie nachten lang in de gaten gehouden en op het kantoor is uitvoerig onderzoek gedaan naar het handschrift van de afzenders. De brieven werden namelijk in de nacht gepost en hadden elke keer een postzegel afkomstig uit een ander land, wat erg opvallend was. Ook was het handschrift steeds verschillend. Noi92 is erachter gekomen dat dit niet hoeft te betekenen dat de afzender telkens verschillende personen zijn. Misschien gebruik dader wel gewoon iedere keer een ander handschrift om het te doen lijken alsof de dreigbrieven van verschillende personen kwamen. Na een onderzoek naar de inkt die is gebruikt op de brieven, is ontdekt dat er telkens dezelfde soort pen is gebruikt. Dit kan geen toeval zijn!

Na drie nachten van uren aan onderzoek ontving de vrouw in plaats van een brief ineens een e-mail. De afzender had dus door dat we ze in de gaten probeerden te houden! In de mail stond het volgende:

“Denk maar niet dat het je gaat helpen het spionnenbureau erbij te halen, we zijn ze toch wel te snel af. Morgen om 12 uur willen we het geld zien op de Beestenmarkt in Delft. Anders volgen er consequenties.”

We schrokken allemaal erg van dit bericht. Gelukkig kwamen we door deze e-mail wel op een nieuw spoor terecht! De afzender was namelijk vergeten om het IP-adres van de computer te verbergen. We hebben de hele nacht doorgewerkt en aan de hand van dit IP-adres uiteindelijk juiste locatie waarvandaan het e-mail bericht is verzonden kunnen vinden. De afzender van de dreigbrieven is opgepakt en naar het bureau mee genomen voor verhoor. Het bleek te gaan om een vroegere collega van de vrouw die erg in geldnood zat. Gelukkig hoeft het slachtoffer zich nu geen zorgen meer te maken over de mogelijke consequenties en kan ze haar geld gewoon houden.

Je hebt geen rechten om een reactie te schrijven.