Noi92 nieuws

Fruitsap parasol

Door het ingaan van de wintertijd wordt het al een tijd ’s avonds eerder donker. Hier maken verdachte personen natuurlijk handig gebruik van, door nog minder op te vallen. Dit kunnen wij van Noi92 natuurlijk niet gebruiken. Maar daar hebben we iets op bedacht!

Allereerst hebben wij een proef opgesteld met speciale hesjes die veel gebruikt worden door bendeleden. Wij hebben er natuurlijk niet bij verteld dat de hesjes in het donker reflecteren. Verassend genoeg kwamen twee verdachte personen zich melden om zo’n hesje op te halen, die we natuurlijk direct hebben ondervraagd.

Dit loste het probleem van het donker niet op. Daarom hebben we oogtests toegevoegd aan het trainingsregime. Twee uur per week worden de agenten uitgedaagd met verschillende proeven waarbij het onderscheiden van dingen in het donker tot wel 12% verbeterd wordt!

De vroege donkerte heeft een tweede effect op onze agenten: zij zijn vaker humeurig en sip. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat als agenten met elkaar ruziën, zij minder goed zijn in het opsporen van verdachte personen. Gelukkig hebben wij iets gevonden wat iedereen vrolijk maakt: vruchtensap met parasolletjes er op. Wij kijken uit naar een vrolijke winter!

Je hebt geen rechten om een reactie te schrijven.