Noi92 nieuws

diamant

In oktober zijn er op vier plekken sieraden gestolen uit verschillende juweliers in Nederland. In alle vier de winkels zijn sieraden gestolen met de dezelfde soort kostbare diamant. De politie heeft Noi92 ingeschakeld voor hulp.

Er zijn camerabeelden verzameld en Noi92 is erachter gekomen dat de overvallen op exact hetzelfde tijdstip plaatsvonden. Afgelopen weken is een team van agenten druk bezig geweest om de camerabeelden verder te onderzoeken. Dankzij de camerabeelden kwam Noi92 er al snel achter dat alle verdachte personen dezelfde kleding aan hadden met hetzelfde logo op de rug. Dit betekent dat deze personen bij een bende horen en dat de overvallen samen waren gepland. De bende die de overval heeft gepleegd was al bekend bij Noi92, alleen is de bende nooit opgepakt omdat er niet genoeg bewijs was.

Een man die in de buurt van een van de overvallen woont, heeft Noi92 opgebeld met het bericht dat hij een diamant had gevonden op straat die mogelijk iets met deze zaak te maken had. De diamant is naar het lab gestuurd om te worden onderzocht op vingerafdrukken. Al snel kwamen we erachter dat de vingerafdrukken op de diamant van de bendeleden waren.

Omdat de bende uit acht personen bestaat, heeft Noi92 extra agenten ingeschakeld. Een zaak met meerdere verdachte personen is veel werk en kan beter met meer collega’s worden opgelost. Dankzij de vingerafdruk hadden wij genoeg bewijs om aan te tonen dat deze bende de overval heeft gepleegd! Ook de getuigenverklaring van de buurman was erg belangrijk en dankzij zijn hulp is de MISSIE GESLAAGD!

Je hebt geen rechten om een reactie te schrijven.