Noi92 nieuws

skyline stad

Mijn naam is agent Oost, zelf werk ik al een tijdje voor Noi92 als geheim agent en het is fantastisch werk. De spanning die het met zich mee brengt, het oppakken van geheime bendes en het daadwerkelijk bezig zijn om Nederland zo veilig mogelijk te maken is het beste werk dat er is.

Uiteraard zijn er ook mindere dingen die bij het werk horen, zoals het papierwerk dat zich elke dag opstapelt. Daar moet je dan maar door heen zien te komen, al hoort het er allemaal bij. Mijn eerste week in dienst van Noi92 zal ik nooit meer vergeten, wat was het een week. Natuurlijk was ik zenuwachtig toen ik voor het eerst het geheime hoofdkantoor van Noi92 instapte. Gelukkig waren mijn collega’s, waaronder agent Muller en agent Storm zeer behulpzaam en zorgden ervoor dat ik mij gelijk thuis voelde.

Op mijn derde dag kwam er een dringende melding! Verdachte personen gezien in Groningen op het plein. Samen met agent Muller en agent Storm ging ik er direct op af. De spanning tijdens de autorit naar Groningen was om te snijden, iedereen wilde weten hoe dit zou aflopen.. We verschuilden ons achter gebouwen en samen met de rest van het team verkenden we het gebied. We zagen opeens een aantal mannen met donkere kleding staan, ze stonden dicht bij elkaar en er waren mensen bij die telkens om zich heen keken.. Wat was daar nu aan de hand?

Op een afstand bleven we staan en agent Muller en agent Storm leek het een goed idee om mij undercover over het plein te laten lopen, om te kijken of er misschien iets gehoord kon worden over wat ze tegen elkaar vertelden. Dus daar ging ik, zo onopvallend mogelijk en zo normaal mogelijk het plein over. Het moest lijken alsof ik een toerist was die op vakantie was, gelukkig had ik een fototoestel kunnen regelen in een winkel, zo leek het nog overtuigender! Het lukte mij om in de buurt te komen en ik hoorde daar verschillende woorden: ‘’Geld..’’, ‘’Stelen..’’ en ‘’Zorgen dat we niet …’’. Wat had dat te betekenen? In ieder geval niets goeds!

Daar kwamen nog meer mannen aanlopen, in mijn richting! Hoorden ze bij die groep? Ik deed net of ik foto’s maakte van de gebouwen, maar ondertussen maakte ik foto’s van de mensen, zoals ik tijdens de training had geleerd. Stiekem was ik best wel zenuwachtig. Ze liepen langs mij heen.. Gelukkig, dat ging goed dacht ik. Snel ging ik terug naar agent Muller en agent Storm en bracht hun op de hoogte. Zij vertrouwden het niet, het team werd bij elkaar geroepen en er werd gelijk gehandeld. De groep werd ingesloten en we kregen ze alle verdachten te pakken voordat er iets kon gebeuren.

Wat was het een spannende eerste week! Gelukkig had ik de ervaren agenten Muller en Storm bij me. Binnenkort kunnen jullie meer lezen over mijn belevingen bij Noi92!

Reacties  

0 #1 Mike Kuijpers 30-11-2019 12:26
8) 8) 8)
Melden aan beheerder

Je hebt geen rechten om een reactie te schrijven.