Noi92 nieuws

codekraker

Afgelopen zondag was Agent Ellie samen met een groep Spyctives bezig met het oplossen van een missie. De missie ging heel erg goed totdat de Spyctives bij het gele envelopje aankwamen. Daar overkwam de Spyctives iets heel vreemds. Bij het oplossen van de code die in het gele envelopje stond, moesten ze de codekraker gebruiken. De Spyctives hadden Agent Ellie gebeld voor de sleutel van de codekraker. De sleutel bestond uit de letter U en de letter C. Ze gebruikten de sleutel en probeerden de code op te lossen. De op te lossen code was:

O P S N + Y S O S M = ?

Er kwam alleen iets heel geks uit, namelijk:

X E . H + K . X . 3 = ?

De Spyctives wisten niet wat ze met deze oplossing moesten en namen direct contact op met Agent Ellie. Agent Ellie was erg verbaasd door dit vreemde antwoord en vroeg meteen of ze wel de goede sleutel hadden gebruikt. De Spyctives gaven aan echt zeker te weten de goede code te gebruiken. Ze hebben het zelfs drie keer opnieuw geprobeerd, maar bleven op de vreemde code uitkomen! Ze kwamen er samen met Agent Ellie achter dat de codekraker niet klopte!

Agent Ellie vroeg of iemand toevallig de codekraker in handen had gehad. De Spyctives vertelden dat aan het begin van de missie een vreemde man inderdaad had gevraagd wat dat voor “gekke ronde schijf” was. De Spyctives hadden uitgelegd hoe de codekraker werkte en de meneer had de codekraker uitgebreid bekeken. "Het leek alsof de man gewoon heel erg geinteresseerd was", zeiden de Spyctives. De man moést de codekraker wel hebben verwisseld met een neppe versie, concludeerde Agent Ellie. Zo kwamen de Spyctives er achter dat de man bij de bende hoorde. En hij leek nog wel zo aardig! Gelukkig wist het bendelid niet dat Agent Ellie ook een codekraker had. Zo kon het team de opdracht uit de envelop alsnog oplossen!

De juiste oplossing was:

V I E R + Z E V E N = 11

De Spyctives vulden het goede antwoord in op de website en konden de missie op tijd oplossen! Zo zie je maar weer: vertrouw niet iedereen die aardig doet, zeker niet als je op geheime missie bent.

Je hebt geen rechten om een reactie te schrijven.