Noi92 nieuws

 ontdekking kinderspel brief mysterie

Vanochtend werd er in de omgeving van Sloterdijk een verdachte brief aangetroffen. Mevrouw Huijsman was haar hond aan het uitlaten toen ze een zwarte brief aan een boom zag wapperen. Spike, zo heet haar hond, begon hard te blaffen en kwispelen en er leek iets verdachts aan de hand te zijn.

Toen mevrouw Huijsman de brief opende vond ze een krantenknipsel. ''Dat is raar'' dacht ze bij zichzelf. ''Wie hangt er nou gewoon een stukje krant in de boom?" Toen ze beter keek, ontdekte ze dat er bepaalde letters waren omcirceld met een bijna doorzichtig potlood. Ze besloot de brief mee te nemen en aan haar man voor te leggen.

 

Meneer Huijsman werkt als griffier bij de rechtbank en heeft dus wel verstand van geheimschriften. Hij ging er eens even goed voor zitten en dacht dat het niet veel voorstelde, totdat hij de brief met zijn loep bekeek. Onder zijn loep kleurden verschillende letters in het paars op:  B O M I N D E B A N K 7 U U R. Hij wreef eens in zijn ogen, las hij dat echt?

 

Meneer Huijsman besloot direct de politie te informeren. Alle banken in de omgeving van Sloterdijk werden geïnformeerd en gingen voor de zekerheid om 6 uur 's avonds dicht. Ondertussen onderzocht de politie de brief op vingerafdrukken en wachtten geheim agenten geduldig op verdachte activiteiten rondom de banken. Om half 7 sprak een van de wijkagenten drie mannen aan. Ze waren net in pak gekleed, maar vielen op omdat er bij één van hen nog een kaartje uit zijn mouw stak. Toen de agent de man op zijn kaartje wilde attenderen, zetten ze het op een rennen. De agent handelden snel en door de voorbereiding van alle aanwezige politiekorpsen konden de drie heren meteen om de hoek worden gearresteerd. De bom werd ontmanteld en de mannen zijn meegenomen naar het bureau.

 

Dankzij de oplettendheid van mevrouw Huijsman en haar hond Spike en door de ontcijferkunsten van haar man is er grote schade aan de bank voorkomen. De politie is het paar erg dankbaar en hoopt dat iedereen net zo alert is als de familie Huijsman.

Je hebt geen rechten om een reactie te schrijven.