Noi92 nieuws

outheid blog vroeger kinderen

Wat we vandaag toch weer hebben meegemaakt op het bureau van Noi92... Je houdt het niet voor mogelijk. We kregen een bericht van een museum. Er was namelijk een bepaald stuk gestolen uit het museum. Maar niet zo maar een stuk, het bleek een groot standbeeld te zijn uit de vroege oudheid. En wat bleek, het standbeeld zou ook nog eens 450 kilogram te wegen! Hoe kon dat nu gestolen worden?

Samen met agent Muller en Victoria Roza gingen we naar het museum. Hier troffen we een grote ravage aan. Victoria ging gelijk aan de slag met het sporenonderzoek, om te kijken of ze misschien kon achterhalen wie of wat dit kon hebben veroorzaakt. Gelukkig is Victoria echt super goed in haar werk, dus dat helpt enorm bij het vinden naar enkele aanknopingspunten. Op een gegeven moment kwam er een schreeuw vanuit het museum. Victoria had iets gevonden!

Er bleken voetsporen gevonden te zijn, maar dit was maar van één persoon. Nu komen er natuurlijk allemaal vragen naar boven. Hoe kan één persoon nu een standbeeld van 450 kilogram wegslepen? En hoe kan dit gebeuren zonder dat het opvalt?

Na het analyseren van een voetafdruk op de vloer bleek dat het een typische bewakersschoen was. Toen dit bekend werd, schrok het bestuur van het museum natuurlijk heel erg. Want dan zou het misschien wel een bewaker van het museum zelf kunnen zijn. "Waarom zou iemand dat toch doen, dat is toch heel erg slecht voor het museum?" vroeg de museumdirecteur zich af.

Er zat helaas niets anders op dan alle bewakers van het museum op te roepen en te ondervragen. Alle bewakers waren er voor de ondervraging, op Klaas na. Dit was natuurlijk erg verdacht. Agent Muller en ik hebben gelijk alle agenten van Noi92 op de zaak gezet. Overal in de omgeving werd gezocht naar Klaas. De opsporing kreeg de hoogste prioriteit.

Uiteindelijk bleek agent van Rooij Klaas op het spoor te zijn gekomen! Hierdoor konden we hem inrekenen. Hij bleek zich schuil te houden in een verlaten pand in een buitenwijk van de stad. Het standbeeld stond ook in hetzelfde pand. De bewaker had gewoon gedaan alsof het de normaalste zaak van de wereld was dat hij het standbeeld verplaatste. Niemand had hier natuurlijk raar van opgekeken.

Dankzij het goede samenwerken van het team, van agent Muller, Victoria en de agenten van Noi92 hebben we deze zaak kunnen oplossen. Het museum vond het ook zeer fijn dat het standbeeld weer terug was op de plek waar het hoorde. En bewaker Klaas, die werd natuurlijk op staande voet ontslagen. Eind goed, al goed.

Je hebt geen rechten om een reactie te schrijven.