Noi92 nieuws

 nachtvissen missie spanning

In het weekend van 11 tot 13 augustus kreeg Noi92 een melding binnen van de visvereniging in Den Bosch. Vrijdag- op zaterdagnacht zijn er hengels gestolen. Er is gezocht in de omringende bossen, ook door de politie, maar helaas zonder resultaat. De politie twijfelde geen moment en schakelde Noi92 in.

Samen met agent Oeben ben ik naar de visvijver gereden. We hebben verhaal gehaald bij de vissers, maar dit leverde ons niets op. We besloten om undercover te gaan en kregen een visserstent en hengels van de visvereniging. Na enkele uren te hebben geobserveerd, besloten we in de tent te wachten. Het duurde niet lang of we hoorden een auto heel langzaam aan komen rijden. Agent Oeben en ik seinden naar elkaar dat we muisstil moesten zijn. Na enkele ogenblikken hoorden we in de bosjes bij onze tent geritsel! Dit was best spannend, omdat we nog niet konden zien  hoeveel verdachten er liepen.

Heel even leek het alsof ze weggingen, totdat we duidelijk konden zien dat er twee mannen voorbij onze tent slopen en snel naar de hengels liepen. Op het moment dat zij de hengels wilden pakken, stormden Agent Oeben en ik naar buiten. De twee mannen schrokken hiervan en daardoor konden wij ze snel overmeesteren en in de boeien slaan. Terwijl agent Oeben de verdachten in de gaten hield, haastte ik mij naar hun auto. In de kofferbak van deze auto troffen we alle gestolen hengels aan.

De verdachten zijn overgedragen aan de politie van Den Bosch. De hengels bleken inderdaad de nacht ervoor gestolen te zijn. De vissers hebben gelukkig hun hengels terug en kunnen weer veilig gaan vissen. De verdachten zitten nog steeds achter slot en grendel!

Je hebt geen rechten om een reactie te schrijven.