Noi92 nieuws

lange zit blog

Na een aantal dagen undercover te zijn geweest ben ik nu toch erg blij dat alles achter de rug is. Wat een lange dagen met koffie en weinig slaap. Het leven van een bendelid is toch zwaarder dan ik had verwacht. Mijn positie binnen de bende was de uitkijkpost.

En saai dat het was. Eigenlijk gebeurde er niet veel. Een komen en gaan van andere bendeleden die het land introkken. Zij hadden allemaal verschillende woonplaatsen waar zij inbraken moesten plegen. Aan het einde van de nacht kwamen zij terug met een wagen vol met gestolen goederen. En dit zo een aantal nachten na elkaar. Ondertussen probeerde ik informatie los te krijgen over de inbraken. Al snel werd mij duidelijk dat zij met coderingen werkten om aan te geven wie er woont en wat de buit zou kunnen zijn. Dit heb ik dan ook aan Noi92 doorgegeven. Jullie zijn tevens op onderzoek uitgegaan en ook daar zijn belangrijke aanwijzingen uitgekomen. Zo werd als snel duidelijk wanneer alle bendeleden nodig waren voor een zeer belangrijke inbraak bij een medewerker van het ministerie. En dat was het moment waarop wij in actie konden komen.

Agent de Wit en Oeben zijn gaan posten bij de woning en hebben de bendeleden in de boeien kunnen slaan. Ik moest ervoor zorgen dat de leider van de bende niet kon wegkomen. Vanuit mijn positie zag ik dat hij zenuwachtig rond liep en vervolgens kwam hij bij mij. Hij wilde weten of ik iets verdachts gezien had. Natuurlijk heb ik mij van de domme gehouden en heb hem kunnen overmeesteren toen hij bij mij wegliep. Ondertussen waren agenten Zwart en Storm ook ter plaatse. De bendeleider is meegenomen naar Noi92 voor verhoor.

De gestolen goederen van de bende zijn allemaal veilig en worden aan de eigenaren teruggeven. En het leukste komt nu nog; een rapport schrijven over deze undercover actie. Maar goed ook dat hoort erbij. Ik begin er snel mee, dan kan ik weer snel terug naar de dagelijkse gang van zaken. Ik hoorde dat er alweer iets anders aan de hand is. Er gaat het gerucht dat er iets op internet aan de hand is. Verder weet ik nog niets, dus daar kom ik dan wel weer op terug.

Plaats reactie