Noi92 nieuws

 

Fraude blog spel kinderen

De eindexamens van de middelbare school zijn weer begonnen. De meeste leerlingen zijn uren en dagen keihard aan het leren tijdens de examens, maar je hebt ook altijd leerlingen die de examens op een andere manier proberen te halen. Sommige leerlingen leren gewoon niet, andere leerlingen maken spiekbriefjes en dan heb je nog de leerlingen die serieuze fraude plegen.

 

Op een middelbare school in Amsterdam bleek bij het uitdelen van de havo examens Nederlands dat er twee examens te weinig waren. Eerst werd gedacht dat er een fout was gemaakt bij het cito, maar dit was erg onwaarschijnlijk. Daarom is er nader onderzoek gedaan.

 

Op de camerabeelden van de kluis, waar de examens in lagen wel er iemand midden in de nacht te zien. Helaas was deze persoon onherkenbaar. Wel was te zien dat diegene een sleutel van de kluis had. Het moest dus iemand zijn die toegang tot de kluis had of iemand die de sleutel gestolen heeft.

 

Er zijn vingerafdrukken genomen van alle mensen met een sleutel van de kluis en ook van bekenden die eventueel belangstelling zouden kunnen hebben bij de examens. Al gauw bleek er een match te zijn met de vingerafdrukken van de dochter van de directeur van de school! Bij verhoor bekende de dochter van de directeur vrij snel. Ze vertelde dat ze de examens gestolen had omdat ze erg bang was dat ze het Nederlands examen niet zou halen en daardoor niet zou slagen.

 

Helaas voor de dochter van de directeur, nu is ze sowieso niet geslaagd voor haar examens. Zoals je kunt verwachten heeft de directeur een appeltje met zijn dochter te schillen. Als je fraude pleegt is het namelijk niet meer mogelijk om te slagen. Dus ook al ben je bang voor een toets of een examen, maak hem gewoon op een eerlijke manier. Als je fraude pleegt en de school komt erachter dan ben je verder van huis en haal je de toets al helemaal niet.

Je hebt geen rechten om een reactie te schrijven.