Noi92 nieuws

blog buitenlandse praktijken raadsel

Het is alweer een tijd geleden dat jullie iets van mij hebben gehoord. Ik ben een tijdje voor een speciale missie in het buitenland geweest. Ik heb samengewerkt met een aantal special agents van de FBI. Wat een verschil met hoe wij hier werken. Het begint al met de briefing. Alle feiten over de verdachte worden eerst tien keer gecontroleerd.

Daarna gaan ze er pas vanuit dat het klopt. Telefoonlijnen, e-mailverkeer, aftappen van gesprekken alles is toegestaan. Wij moeten eerst aan allerlei instanties toestemming vragen. En dan het echte werk, op zoek naar de verdachten en deze arresteren. Met veel wagens en groot materieel richting de verblijfplaats. Het pand volledig omsingelen met wel zo’n 30 man en dan binnenvallen. Dat is echt geweldig en ook wel een beetje angstaanjagend. Maar wat een beleving. Samen met de collega’s van de FBI hebben wij een bende opgepakt. Deze bende had een hele grote ruimte in een bedrijfspand gecreëerd om daar illegaal drank te stoken. Ook hadden zij daar een aantal drukpersen staan om geld te vervalsen. De bende heeft met deze praktijken veel geld verdiend de afgelopen jaren.

Jullie zullen je wel afvragen waarom was Oeben bij deze actie aanwezig. De drank die deze bende illegaal stookte werd verscheept naar Nederland. Per toeval heb ik dit ontdekt toen ik bij mij in de buurt naar de slijterij ging. Daar werd net een zending uitgeladen en ik zag aan de dozen dat er iets niet klopte. Ik heb deze slijterij een tijd in de gaten gehouden. Door het observeren en checken van een aantal gegevens ben ik erachter gekomen waar de handel vandaan kwam.

Zo ben ik dus terecht gekomen bij deze zaak en heb ik bende kunnen oppakken. Door mijn werk daar heb ik een aantal leuke mensen ontmoet. Wij blijven contact houden met elkaar. De bende zit voor twintig jaar achter slot en grendel. Terug in Nederland heb ik een onderscheiding ontvangen van het ministerie van geheime zaken. Daar ben ik ontzettend trots op. Echt geweldig zo’n erkenning. Zelfs Lena was trots op mijn bijdrage aan deze zaak. Dus mijn vakantie kan niet meer stuk. Ik ben vanaf morgen tot en met 2 september op vakantie naar Hawaï. Dus even lekker bijkomen.

Maar jullie kunnen mijn werk voorlopig even overnemen. Zien jullie iets verdachts, is er iets in de buurt aan de hand, heb jij een mysterieuze ontmoeting gezien, stuur een bericht naar Noi92. Of plaats een oproep in Spy Space zodat ook de andere Spyctives je kunnen helpen. Samen met elkaar kunnen jullie de misdaden oplossen.

Reacties  

0 #3 Fayçal Kadir 30-11-2019 15:44
late ga ik bij de fbi
Melden aan beheerder
0 #2 Umut Hamdaoui 30-11-2019 15:28
werken jullie met de fbi
Melden aan beheerder
0 #1 Kiki van der wijst 30-11-2019 14:50
fijne vakantie!!
Melden aan beheerder

Je hebt geen rechten om een reactie te schrijven.