Noi92 nieuws

Bijzondere vangst

Misschien ken je het wel of heb je het zelf wel eens gedaan. Magneetvissen is sinds kort enorm populair geworden en ook vaak in het nieuws. Deze week is Noi92 ingeschakeld door de politie in verband met een wel heel bijzondere vangst.

Een groepje vrienden uit Almere vonden tijdens het magneetvissen een kluis in een sloot. Vanaf een bruggetje gooiden de vrienden een touw met daaraan een magneet in het water. Op een gegeven moment zat er iets zwaars aan het touw. En wat bleek, ze hadden een kluis opgevist! De jongens schakelden de politie in, maar het lukte de politie niet om de kluis te openen. Daarom is Noi92 een onderzoek gestart en heeft geprobeerd te kluis te kraken.

Een speciale eenheid van agenten heeft de kluis geïnspecteerd. Zo ontdekten ze al snel dat de kluis al wel zo’n honderd jaar oud kon zijn. De agenten hebben de kluis geopend en zagen dat er spullen in lagen! In de kluis vonden de agenten onder andere een paspoort en een koopovereenkomst van een huis.

Noi92 besluit de eigenaar op te bellen. Met behulp van de gevonden spullen is het namelijk makkelijk om erachter te komen van wie deze bezittingen zijn. De eigenaar van de spullen neemt de telefoon op, maar snapt in eerste instantie niet waarom hij wordt gebeld. Als Noi92 de vondst van de kluis opnoemt, snapt de man het eindelijk. Hij vertelt dat de kluis twee jaar geleden uit zijn huis zijn gestolen en is erg blij met het nieuws.

Het kan ook wel eens voorkomen dat er gevaarlijke voorwerpen worden gevonden, zoals bijvoorbeeld een explosief. Zowel de politie als Noi92 waarschuwt om extreem voorzichtig te zijn als je een gevaarlijk voorwerp naar boven haalt. Als je zoiets vindt, adviseren wij om ervan af te blijven en afstand te houden en de politie in te schakelen.

Je hebt geen rechten om een reactie te schrijven.