Noi92 nieuws

Een jongen staat op een rioolput

Bendes zijn altijd erg creatief. Ze hebben de meest bijzondere schuilplaatsen en verzinnen altijd een nieuwe manier om misdaden te plegen, zonder dat iemand het door heeft. Maar onlangs hebben de agenten van Noi92 wel iets heel bijzonders ontdekt.

In een paar weken tijd kwamen er meerdere meldingen binnen van overvallen in Groningen. Een overval op een winkel, een bank en een aantal op straat. Bij alle overvallen doken de overvallers plotseling op en verdwenen ook op mysterieuze wijze. De agenten van Noi92 vonden het erg verdacht dat dit een aantal keer in dezelfde stad gebeurde. Daarom zijn ze op onderzoek uitgegaan.

Agent Finch en agent Carter zijn samen naar Groningen gegaan. Ze hebben alle plekken bezocht waar de overvallen zijn gepleegd en hebben hier uitgebreid onderzoek gedaan. De getuigen vertelden de agenten dat het een hele rare situatie was geweest. In de bank kwamen er opeens drie overvallers uit de kelder, terwijl er streng wordt opgelet wie er naar binnen gaan. Het leek wel alsof ze via een andere weg naar binnen waren gekomen. Dit is ook precies hoe het in de winkel is gegaan.

De agenten konden verder geen overeenkomst vinden tussen alle locaties. Agent Carter is nog een keer gaan kijken in de winkel en opeens wist ze het. De overvallers waren via het riool binnengekomen! In de kelder van de winkel zit achter de trap een luik die naar het riool leidt. De agenten zijn snel naar de bank gegaan, ook daar is er vanuit de kelder toegang tot het riool. Bij de overvallen op straat zijn ook riooldeksels in de buurt.

De bende heeft maandenlang gebruikgemaakt van de riolering. Ze konden ongestoord hun werk doen, omdat niemand doorhad dat zij gebruikmaakten van het riool. Dit verklaarde hoe de overvallers opeens opdoken en weer verdwenen.

Vervolgens was het de taak van agent Finch en agent Carter om de bende op te pakken. Na overleg met de andere agenten, hebben zij besloten om de bende in de val te lokken. Waarschijnlijk zou de bende weer gebruikmaken van de riolering, omdat ze niet wisten dat ze al betrapt waren. De gemeente heeft beveiligingscamera’s opgehangen in de riolering, zodat agent Finch en agent Carter in de gaten konden houden wie er door de riolering liepen.

Na twee dagen werd er beweging in het riool gesignaleerd. Agent Finch en agent Carter bekeken de beelden en zagen daar de drie bendeleden waar zij op zoek naar waren. De agenten zijn snel naar Groningen gegaan en hebben ondertussen de camerabeelden in de gaten gehouden. Al snel hadden ze door dat de bende naar een fietsenwinkel ging. De agenten hebben drie collega’s opgeroepen die de bendeleden zouden opwachten in de winkel.

Agent Finch en agent Carter zijn zelf naar de uitgang van de riolering gereden. Ze wisten dat de bendeleden handlangers moesten hebben om hun op te halen na de overval. De agenten hebben zich verstopt in een auto en hebben de uitgang van de riolering in de gaten gehouden. Na tien minuten kwam er een busje hard aanrijden. De schuifdeur van de bus werd opengegooid. De handlangers keken verbaasd om zich heen, omdat ze waarschijnlijk hadden verwacht dat de overvallers er al zouden zijn. De twee bendeleden keken verbaasd om zich heen. Op dat moment sprongen agent Finch en agent Carter uit hun auto en stormden op de bende af. De handlangers probeerden nog te ontsnappen, maar dit lukte hen niet.

Agent Finch en agent Carter hebben de bendeleden afgevoerd en zijn toen naar de fietsenwinkel gereden. Toen ze daar aankwamen waren de drie overvallers ook net afgevoerd. De andere agenten van Noi92 hadden hen gelijk bovenaan de kelder opgepakt. De overvallers waren erg boos en verbaasd.

De baas van de fietsenwinkel is de agenten van Noi92 erg dankbaar, omdat zij deze overval hebben voorkomen. Ook de getuigen en winkeleigenaren zijn erg dankbaar dat de bende is opgepakt. Nu kan de hele stad weer gerust gaan winkelen. De gemeente heeft besloten om de beveiligingscamera’s te laten hangen, zodat er wordt voorkomen dat andere bendes gebruik gaan maken van de riolering.

Je hebt geen rechten om een reactie te schrijven.