Noi92 nieuws

boot

Al weken waren we op zoek naar een man en een vrouw die een bankroof hadden gepleegd. Drie weken lang was er nergens een spoor van ze te bekennen. Tot we opeens een telefoontje uit Noorwegen kregen, onze verdachten waren gezien in Oslo.

Na wat overleg besloot ik met een andere collega de eerst volgende vlucht naar Olso te nemen. Eenmaal aangekomen in Oslo, besloten we om direct naar de plaatselijke politie te gaan. Zij brachten ons naar de plek waar de verdachten voor het laatste gezien waren. De man en de vrouw waren voor het laatst gezien in de haven. Het was erg mistig dus lastig zoeken, maar na een poosje speuren, kwamen we tot de conclusie dat de verdachten niet meer in de haven waren.

We vroegen de kapitein van de veerboot of hij onze verdachten misschien gezien had, ‘ja deze heb ik gezien, ze zaten een uur geleden bij mij op de boot, maar ik weet niet precies meer bij welk eiland ze van de boot zijn gegaan.’ We gaven ons nummer aan de kapitein, voor het geval de man en de vrouw weer op zijn boot zouden stappen. Daarna huurden we snel een speedboot, zodat we alle eilandjes bij langs konden. Door de mist konden we de eilandjes niet zien, maar in de haven van Olso liggen een heleboel eilandjes.

Met onze speedboot scheurden we langs alle eilandjes, we stopten bij ieder eiland en speurden de eilanden af. We hadden nog steeds niks gehoord van de kapitein van de veerboot, dus de verdachten waren nog steeds op één van de eilanden!

Op geen enkel eiland kwamen we mensen tegen, maar op het laatste eiland hoorden we wat in een bosje. Opeens kwamen er twee mensen uit de bosjes rennen, ze schreeuwden naar ons ‘Laat ons met rust, waag het niet om ons te achtervolgen’. Natuurlijk hielden we niet zomaar op met de achtervolging, dus we renden achter ze aan. De man en de vrouw renden richting de rand van het eiland, daar konden ze niet verder dachten wij… Maar niets bleek minder waar, ze durfden het aan om in het ijskoude water te springen en te gaan zwemmen. Gelukkig doken ze in de buurt van onze boot in het water en konden we achter ze aan met onze speedboot.

Al vrij snel lagen we met de boot naast de twee. Ze waren woest en wilden zich niet over geven, maar vanuit het water maakten ze weinig kans. We hebben ze in de boot getrokken en geboeid. Eindelijk na een weken lange zoektocht hadden we de bankrovers te pakken!

De twee gingen mee met de Noorse politie, ze hebben daar eerst een aantal dagen in de cel gezeten. Morgen worden ze uitgeleverd aan Nederland, hier staat ze een hele lange celstraf te wachten…

Je hebt geen rechten om een reactie te schrijven.