Noi92 nieuws

Dieven bij doolhof

Afgelopen week heeft een van de agenten van Noi92 een spannende achtervolging meegemaakt. De agent kwam terug van een belangrijke afspraak en zag tijdens het rijden iets wat zij erg verdacht vond.

Bij een boerderij stond een busje verdekt geparkeerd achter een stapel hooibalen. De hooibalen lagen naast een grote schuur. Uit deze schuur liepen een man en een vrouw, beide met spullen in hun handen. De agent van noi92 vertrouwde het niet en parkeerde snel haar auto vlakbij het erf om te kijken wat de man en vrouw aan het doen waren. Ze haalden nog steeds spullen uit de schuur en deden deze in het busje. Het was voor de agent duidelijk dat deze dieven de boer aan het beroven waren.

De boer was aan het werk bij het maisdoolhof welke hij naast zijn boerderij had gemaakt. Hij had niet door dat de man en vrouw hem aan het beroven waren. De agent informeerde de boer over wat er aan de hand was en zij zijn samen snel op de dieven afgegaan. Toen ze bij het busje aankwamen wilde de man en vrouw net de laatste spullen in het busje doen. Maar zodra ze oog in oog stonden met de agent en de boer, renden ze snel weg. Het was duidelijk dat ze de omgeving kenden want ze kwamen al snel uit bij het doolhof en renden hier naar binnen.

De agent is achter ze aangegaan om ze te arresteren. Dit was erg lastig aangezien het doolhof over een heel weiland was verspreid en meerdere uitgangen had. De agent is gelukkig goed getraind en wist direct wat ze moest doen. Ze is niet zomaar het doolhof in gerend, maar heeft geluisterd naar de geluiden van de man en de vrouw. Hierdoor kon ze horen waar ze heen renden. Ze is telkens bij elke splitsing binnen het doolhof blijven staan om goed te luisteren. Hierdoor wist ze de man en vrouw in te sluiten en kon ze hen arresteren.

De boer was erg geschrokken, maar ook erg blij dat de dieven zijn gepakt en dat zijn spullen er allemaal nog waren. En dat allemaal dankzij de oplettendheid van de Noi92 agent. Blijf dus altijd goed opletten met wat er om je heen gebeurt en meld het direct aan Noi92 als je iets verdachts ziet.

Je hebt geen rechten om een reactie te schrijven.